Platforma “Pentru Moldova” va avea un vicepreședinte de Parlament și șefi de comisii parlamentare

Platforma “Pentru Moldova” va avea un vicepreședinte de Parlament și șefi de comisii parlamentare

Parlamentul l-a ales cu votul unanim al deputaților prezenți în sală pe deputatul Partidului Politic „ȘOR”, membru al Platformei „Pentru Moldova”, Vladimir Vitiuc în funcția de vicepreședinte al Parlamentului. De asemenea, deputații Platformei vor conduce câteva comisii parlamentare permanente.

La propunerea Biroului permanent al Legislativului, Vladimir Vitiuc, care reprezintă al doilea grup parlamentar ca mărime, a fost ales în calitate de vicepreședinte al Legislativului.

De asemenea, la propunerea Biroului permanent și în urma votului deputaților, vicepreședintele fracțiunii Partidului „ȘOR”, Violeta Ivanov va conduce Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană, secretarul fracțiunii, Marina Tauber – Comisia pentru mediu și dezvoltare regională, iar secretarul Platformei, Sergiu Sârbu – Comisia pentru securitate națională, apărare și ordinea publică.

Deputatul Platformei Ruxanda Glavan a fost desemnată în calitate de co-președinte a Comitetului parlamentar de asociere R. Moldova-UE, iar Violeta Ivanov – șefa Delegației la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră.

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” amintește într-o declarație difuzată presei că este formată în prezent din 16 deputați, fiind al doilea grup parlamentar ca pondere în actualul Legislativ. „Astfel, reprezentarea sa în prezidiul Parlamentului printr-o funcție de vicepreședinte al Legislativului este nu doar legală, dar și necesară, pentru a fi respectat raportul de forțe”, se arată în declarație.

Platforma mai menționează că Vladimir Vitiuc deține o amplă experiență legislativă, inclusiv în calitate de vicepreședinte al Parlamentului pe care a deținut-o în legislatura precedentă, experiență pe care o va utiliza pentru a eficientiza activitatea parlamentară, aceasta fiind scopul principal al creării Platformei parlamentare „Pentru Moldova”.

De asemenea, menționează că reprezentanții săi aleși în fruntea comisiilor parlamentare își vor aduce contribuția la organizarea cât mai productivă a activității acestora pentru adoptarea legilor necesare pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor Republicii Moldova.

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” cheamă la calm toate grupurile politice din Legislativ, îndeamnă deputații să-și tempereze emoțiile și să renunțe la declarațiile politice și incitarea la ură. „În această perioadă extrem de complicată pentru Republica Moldova, deputații trebuie să-și asume responsabilitatea și să identifice soluții pentru problemele țării și ale cetățenilor”, se arată la finalul declarației.

Mihaela Rotari

Share