Platforma DA solicită din nou audierea Raportului Laundromat în plenul Parlamentului

Platforma DA solicită din nou audierea Raportului Laundromat în plenul Parlamentului

Platforma Demnitate și Adevăr (DA) solicită audierea Raportului Comisiei denumită generic Laundromat în plenul Parlamentului și a înaintat Procuraturii Generale o sesizare prin care solicită o finalitate pe acest caz, informează OFICIAL.

„După mai multe demersuri adresate public către noua guvernare, în special – actualului președinte al Comisiei parlamentare permanente Buget, economie și finanțe, domnul Dumitru Alaiba, ex-secretar al Comisiei privind elucidarea tipologiei denumită generic Laundromat din legislatura precedentă, constatăm că subiectul spălărilor de bani se vrea a fi dat uitării, iar acest fapt nu poate fi admis. Menționăm că, atât Dumitru Alaiba, cât și șeful statului au promis public că Raportul va fi audiat în cadrul Parlamentului”, a declarat fruntașul Platformei DA, Inga Grigoriu, în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, ea a menționat că, sesizarea înaintată Procuraturii Generale cuprinde rezultatele și concluziile activității Comisiei cu atașarea Raportului elaborat.

„Menținem speranța că instituția reprezentativă – Parlamentul, este cointeresată în contracararea fenomenelor de spălări de bani pe teritoriul nostru, amplificând mai multe acțiuni în acest sens și nu va obstrucționa procesele demarate în cadrul legislaturii precedente”, a precizat ea.

În concluzie, Grigoriu a solicitat următoarele:

„1. Audierea Raportului Comisiei denumită generic Laundromat în plenul Parlamentului R. Moldova.

2.Procuratura să dea curs comisiilor rogatorii parvenite de la omologii săi din Federația Rusă privind inculpatul Veaceslav Platon, cât și celorlalte persoane implicate în această schemă infracțională.

3.Organele de anchetă să prezinte public informații privind mersul anchetei, cât și o claritate în dosarul Laundromat.

4.Guvernul să ceară audierea în cadrul Parlamentului a Raportului de activitate a serviciului prevenirea și combaterea spălărilor de bani privind această infracțiune, privind tipologia Laundromat”.

Cristina Jicol

Share