Platforma „DA” solicită convocarea ședinței Comisiei securitate națională

Platforma „DA” solicită convocarea ședinței Comisiei securitate națională

Fracțiunea Platforma „Demnitate și Adevăr” solicită convocarea ședinței Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică pentru a discuta situația din Zona de securitate, transmite OFICIAL.

În cadrul unui briefing de presă, deputatul Chiril Moțpan a menționat că situația în Zona de securitate este îngrijorătoare.

„Administratia transnistreană și-a trasat și niște pretinse frontiere de stat, pe lângă faptul că au instalat posturi ilegale. Cetățenilor li se încalcă dreptul la libera circulație, chiar și veteranii conflictului de la Nistru au fost indignați de aceste evenimente. Platforma „DA” a cerut, prin demers, convocarea unei ședințe de Guvern unde să fie analizată problema. De asemenea, solicităm convocarea ședinței Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică și aceasta să se desfășoare la Cocieri, în stânga Nistrului, unde să fie invitați reprezentanți ai Guvernului, primari, consilieri locali, veterani ai războiului de la Nistru pentru a documenta situația”, a spus Chiril Moțpan.

De asemenea, deputatul a menționat că dintre unele surse au aflat că săptămâna viitoare Președintele țării, Igor Dodon, va avea o întrevedere cu pretinsul președinte transnistrean Vadim Krasnoselski, unde vor discuta eliminarea posturilor ilegale.

„Se presupune că acestea vor fi înlocuite cu milițieni”, a mai spus Chiril Moțpan.

Cristina Parfeni

Share