Platforma DA: Se creează impresia că unora în acest guvern Chicu le convine să împartă puterea cu separatiștii de la Tiraspol

Platforma DA: Se creează impresia că unora în acest guvern Chicu le convine să împartă puterea cu separatiștii de la Tiraspol

Platforma Demnitate și Adevăr susține că, „regimul separatist se folosește de pandemie pentru a-și extinde influența, controlul și forța de impunitate asupra localităților din stânga Nistrului”, informează OFICIAL.

„Acest guvern tratează cu superficialitate nevoile oamenilor din stânga Nistrului.. Se creează impresia că unora în acest guvern Chicu le convine să împartă puterea cu separatiștii de la Tiraspol”, a spus deputatul Chiril Moțpan, în cadrul unei conferințe de presă.

În context, Platforma Da a venit cu mai multe solicitări. „Cerem convocarea de urgență a unei ședințe de guvern pe tema posturilor ilegale. Cerem aplicarea hotărârii Curții Constituționale n.14 din 02.05.2017 cu privire la Transnistria ca ”teritoriu ocupat”, însemnând adoptarea unor alte măsuri și politici față de mafia acestui teritoriu controlat de Tiraspol. Cerem ca guvernul RM să definească și să aplice o nouă politică de transformare a conflictului conform constituției RM și a dreptului internațional, încetând să arunce veste de salvare și concesii ticăloase regimului separatist. Nu putem tolera continuarea militarizării regimului, cu trupe rusești staționate ilegal în regiune. Guvernul să revină neîntârziat la căutarea unei surse alternative de achiziție a energiei electrice, actualul contract este dubios, netransparent și hrănește separatismul. Este imperativ ca Parlamentul RM să monitorizeze implementarea acordurilor și protocoalelor încheiate de guvern, pentru a stabili ce fel de politică urmează să aplice în procesul de reintegrare completă, definitivă, a teritoriului din stânga Nistrului, în corespundere cu legea din 2005 și prevederile Constituției RM”, a mai spus Moțpan.

Andriana Cheptine

Share