Planul anticriză al Grupului „PRO Moldova” în domeniul epidemiologic!

Planul anticriză al Grupului „PRO Moldova” în domeniul epidemiologic!

Reprezentanții Grupului parlamentar„ PRO Moldova”, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, s-au referit la un Plan anticriză în domeniul epidemiologic, informează OFICIAL.

„Noi suntem în pragul unei catastrofe, din punct de vedere sanitar, economic. Avem impresia că jocul de-a matematica o să aducă, la un moment dat, chiar la o revoltă populară. Astfe, pe parcursul unei săptămâni, colegii din „PRO Moldova” au avut consultări cu experții din domeniul epidemiologic”, a precizat Candu.

La rândul ei, deputata Ruxanda Glavan a comunicat: „Acest plan include mai multe obiective și detalii. Considerăm că Guvernul trebuie sa ia considerare acest plan, care este sub forma unei hotărâri”.

Printre obiectivele planului prezentat de grup se regăsesc: „testarea în masă a angajaților în medicină, adoptarea unei strategii de testare a populației, creșterea accesibilității a testării calitative, dublarea salariului pentru anul 2020, oferirea obligatorie a foilor de tratament pentru personalul medical, asigurarea rezervei de cadre”.

„Acest plan este înregistrat astăzi la Secretariatul Parlamentului”, a ținut să precizeze Glavan.

Mihaela Conovali  

Share