Platforma DA protestează la Consiliul Concurenței (VIDEO)

Platforma DA protestează la Consiliul Concurenței (VIDEO)

Update 11.50: Liderul Platformei a venit cu un îndemn către protestatari: „În scurt timp, toți cei care suntem aici să mergem la Comisia Electorală Centrală pentru a protesta. Este foarte important să fim cât mai mulți și acolo”.

Update 11.30: Liderul Platformei, Andrei Năstase, prezent la eveniment, a declarat: „În timp ce Consiliul Concurenței tace, noi cu dumneavoastră suntem nevoiți să plătim la pompă prețuri exagerate. Cerem sancționarea celor care au făcut această înțelegere de cartel și ne-au obligat pe noi să plătim mai mult la pompă”.

În același timp, liderul a spus că reprezentanții Platformei DA vor transmite Consiliului revendicările partidului.

Liderul fracțiunii Platformei în Parlament, Alexandru Slusari, a prezentat un raport, despre care a oferit detalii. „Pe 139 de pagini este istoria crimei, timp de doi ani, în formă de raport al Consiliului Concurenței. Aici sunt scrise înțelegerile de cartel politic. Acest raport, dincolo că trebuie să fie publicat, trebuie să încununeze cu decizia plenului Consiliului Concurenței”, a declarat Slusari.

Prin urmare, reprezentanții Platformei au prezentat 3 angajamente în raport cu situația de la Consiliu:

  • reformarea Consiliului;
  • atribuirea Consiliului funcția – în caz că se depistează acorduri de cartel, să poată suspenda prețurile;
  • crearea unui departament special la Ministerul Economiei pentru a monitoriza prețurile la toate produsele de importanță socială. Acest departament va colabora cu Consiliul Concurenței.

Reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr (DA), în aceste momente, desfășoară un protest în fața Consiliului Concurenței, informează OFICIAL.

Protestatarii susțin că „prețurile cresc de la o zi la alta, veniturile scad, iar cei lăsați să se ocupe de guvernarea țării își bat joc de oameni”.

În acest fel, mulțimea solicită demisia șefiei Consiliului.

Mihaela Conovali
Share