Blocul electoral „Renato Usatîi” cheamă la protest la Curtea de Apel Chișinău

Blocul electoral „Renato Usatîi” cheamă la protest la Curtea de Apel Chișinău

Blocul electoral „Renato Usatîi” cheamă partidele politice și cetățenii să meargă la Curtea de Apel Chișinău, la ora 11:00, pentru a apăra dreptul diasporei la vot, transmite OFICIAL.

La acea oră, magistrații vor examina cererea de chemare în judecată, depusă de formațiune, după ce Comisia Electorală Centrală, la propunerea secretarului general al CEC, Maxim Lebedinschi, a decis să deschidă 139 de secții de vot peste hotarele țării și nu 190, așa cum a propus Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

„Liderul Blocul electoral „Renato Usatîi” a declarat într-un briefing de presă că, „în acest fel, Curtea de Apel se grăbește să-i lipsească pe moldovenii din diasporă de dreptul la vot””.

În plus, Renato Usatîi a menționat că a găsit soluția pentru problema financiară, care ar fi împiedicat deschiderea secțiilor de vot. Astfel, el a chemat patru partide politice (PDM, DA, PAS și Partidul Nostru) să renunțe, pentru o perioadă de trei luni, la finanțarea din bugetul de stat. Potrivit lui Renato Usatîi, banii ar fi suficienți pentru deschiderea a 60 de secții de vot.

„PDM primește lunar din bugetul de stat 547 de mii de lei, DA – 347 de mii de lei, PAS – 556 de mii de lei și Partidul Nostru – 182 de mii de lei.  În total este vorba de un milion 633 de mii de lei”, menționează Usatîi.

 

Cristina Parfeni

Share