Platforma DA l-a comemorat pe Mihai Eminescu

Platforma DA l-a comemorat pe Mihai Eminescu

Platforma Demnitate și Adevăr a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu în semn de comemorare a marelui poet și publicist al neamului românesc.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase a spus cu acest prilej:

„Mă gândeam că, poate, astăzi nu vom apela la scrisoarea a treia a lui Eminescu, dar nu avem cum. La Curtea de Apel am avut parte de niște mișei, aici avem parte și de infami, așa că… „ce nu vii tu, Țepeș doamne, ca punând mâna pe ei, să-i împarți în două cete – în smintiți și în mișei?” Avem multe cete pe aici – cu unele dintre ele ar trebui să ne clarificăm și o vom face cât se poate de curând! Suntem alături de Eminescu, trăim prin Eminescu și nu vom lăsa pe nimeni să-și bată joc de țara noastră „de la Nistru pân-la Tisa”, a spus Năstase.

Deputatul Maria Ciobanu a spus, la rândul său, că atunci când vede pe unii care se apropie de bustul lui Eminescu, vrând-nevrând îți amintești de scrisoarea a treia, iar poetul total al literaturii române se întoarce în mormânt.

Iana Stanțieru a îndemnat părinții să le citească copiilor din opera lui Eminescu, iar Vasile Năstase a menționat că Eminescu a trecut și el prin procese, prin instanțele timpului, ca un om care nu se încadra în sistem, și a îndemnat oamenii să citească opera politică a lui Eminescu: „Eminescu este foarte incisiv, trebuie să cunoaștem nu doar lirica sa, ci și nervul său!”.

Cristina Pendea

Share