Cum sunt informați tinerii despre procesele electorale

Cum sunt informați tinerii despre procesele electorale

Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) a desfășurat un workshop privind participarea tinerilor în procesul electoral.

Directorul executiv al IPRE, Iulian Groza, a menționat că se discută când apar alegeri despre mitul prezenței reduse al tinerilor în procesul electoral, dar după ultimele scrutine tinerii sunt foarte activi.

„Potrivit BOP, 7% din respondeți, tineri în vârsta de 18-29 de ani, au spus că nu prezintă interes față de politica din țară, unii nu au încredere în Parlament, Guvern și partide politice și acestea sunt unele cauze pentru care tinerii nu participă la alegeri” – au declarat organizatorii workshop-ului.

Directorul CICDE, Doina Bordeianu, a menționat că activitatea Centrului este de a instrui, educa și cerceta procesele electorale.

Ea a mai spus că pentru fiecare treaptă educațională sunt anumite programe pentru tineri pentru a-i informa despre cum decurge un proces electoral.

De menționat că, în cadrul workshop-ului, tinerii au fost încurajați să participe la procesele electorale pentru a fi schimbarea în societate.

Cristina Parfeni

Share