Planul de redresare a situației de la CFM – prezentat de un deputat!

Planul de redresare a situației de la CFM – prezentat de un deputat!

Parlamentarul Dumitru Alaiba susține că în imaginile de mai jos se regăsește planul de redresare a situației de la Calea Ferată din Moldova (CFM), aprobat de Consiliul de Administrație a întreprinderii.

„Ni s-a spus că până la sfârșitul lunii februarie vor fi lichidate restanțele la plățile salariale. Pe mine personal asta mă interesează în primul rând. În secolul 21 în țara noastră sunt câteva mii de oameni care nu au primit salariu de patru luni. Asta e inacceptabil”, spune Alaiba.

Printre măsurile de redresare, care au fost prezentate, susține deputatul:

  • vinderea metalului uzat;
  • vinderea materialului rulant cu termenul de exploatare expirat;
  • vinderea imobilelor și a altor active;
  • vinderea acțiunilor în alte companii (CFM acțiuni prin tot felul de companii și instituții financiare – Moldasig, Moldindconbank, MAIB, Alliance Insurance Group, dar și Banca Socială, Banca de Economii, Investprivatbank – aici clar că sunt bani pierduți).

De asemenea, nu știu cât de argumentat se planifică suspendarea unor rute suburbane și locale de pasageri, să optimizeze numărul de stații de cale ferată, să restructureze unele împrumuturi, să aducă noi finanțări.

„Unica mea întrebare e cum de situația nu trebuia „redresată” în luna septembrie, înainte de alegerile prezidențiale, când CFM promiteau creșteri salariale în regim expres. Și planificau investiții, și planuri mărețe de dezvoltare aveau, și restanțele au zis că le închid pe toate”, mai declară Alaiba.

1 2 3

Doina Secrieru

Share