Declarație: „Nu există partid politic de la noi care să nu vorbească despre…”

Declarație: „Nu există partid politic de la noi care să nu vorbească despre…”

După ce fostul primar interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a anunțat constituirea propriului partid politic, acum vine cu o adresare către politicienii din țara noastră – „să ofere dreptul fiecărui cetățean în afara țării – DOUĂ zile de votare”. „Diaspora VOTAT și de diasporă UITAT. Cam așa este atitudinea parlamentarilor și atârnarea politicienilor față de oamenii noștri peste hotare. Nu există partid politic de la noi care să nu vorbească despre votul online sau votul prin corespondență pentru Diasporă. Doar că nimic nu s-a făcut până acum”, susține Codreanu. 

„Toți vorbesc despre anticipate, dar absolut nimeni nu a venit cu o inițiativă, astfel încât oamenii noștri care sunt activi peste hotare, să nu mai stea în plină pandemie în rând, să nu trebuiască să meargă mii de km pentru a da votul său. Să ne gândim la oameni ca mama mea, care muncește de ani de zile peste hotare, iar din cauza la restricții nu a ajuns la ultimul scrutin de vot”, mai declară fostul primar.

„Haideți să nu așteptați data alegerilor și inițiați demersurile de rigoare ACUM. Până CEC-ul va implementa votul de la distanță, puteți măcar acum să efectuați modificări simple și tehnice, care să ofere dreptul fiecărui cetățean în afara țării – DOUĂ zile de votare”, a conchis Ruslan Codreanu.

Mihaela Rotari

Share