Plahotniuc, despre alegerile în Chișinău: Vom susține un candidat unic al partidelor pro-europene

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a decis să nu înainteze propriul candidat și să susțină la alegerile locale anticipate din Chișinău un candidat unic al partidelor pro-europene. Anunțul a fost făcut, acum câteva clipe, de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul briefingului săptămânal al formațiunii, informează Oficial.

Vlad Plahotniuc a declarat că PDM va susține persoana care va reuși să obțină cel mai mare suport politic din partea partidelor de dreapta, și anume – Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Liberal, Platforma Demnitate și Adevăr, dar și Partidul Popular European din Moldova.

„Suntem gata să-i susținem chiar și pe cei mai aprigi critici ai noștri, dacă acest candidat va obține susținerea partidelor de dreapta, dacă acest candidat are șanse reale să convingă locuitorii capitalei că el poate să învingă socialiștii. Deși, desigur că, dacă acest candidat deține integritatea și capacitatea necesară pentru a administra cu succes Primăria. Subliniez, deși PDM are șanse destul de mari să câștige alegerile, noi nu vom propune o proprie candidatură în calitate de candidat unic al partidelor pro-europene și asta pentru a facilita negocierile între partide și pentru a avantaja în scrutin candidatul unic. Este necesar să creăm împreună un front comun ca să nu pierdem bătălia pentru capitală. Dacă vom merge toți împreună, partidele de dreapta – împreună, avem șanse mari să câștigăm capitala chiar din primul tur”, a precizat democratul.

Potrivit lui Vlad Plahotniuc, democrații au ajuns la această decizie, analizând toate aspecte legate de aceste alegeri, inclusiv contextul politic.

„Am luat în considerare și părerile locuitorilor, care arată că sunt foarte dezamăgiți de corupția adânc înrădăcinată în Primăria Chișinău. Totodată, sondajele arată că la alegerile generale anticipate Primăria ar putea să ajungă în mâinile PSRM. Iată de ce, am luat decizia care urmărește 3 obiective de bază: să contribuie decisiv la dezvoltarea pe calea europeană a capitalei, să ofere o administrare responsabilă Chișinăului și să asigure o înfrângere categorică PSRM”,  a adăugat democratul.

Vlad Plahotniuc a mai spus că, PDM consideră că alegerile locale generale anticipate trebuie să aibă loc în termeni legali.

Totodată, democratul a mai spus că reprezentantul la discuții și negocieri cu partidele pro-europene va fi vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari.

Mihaela Rotari

 

Share