Magazinele sociale ale Partidului “Șor” și-au deschis ușile pentru mamele cu mulți copii

Magazinele sociale ale Partidului “Șor” și-au deschis ușile pentru mamele cu mulți copii

„Proiectul popular “Magazine Sociale” susținut de Partidul Politic “Șor” a oferit posibilitatea de a cumpăra alimente și bunuri esențiale la preț redus pentru o nouă categorie de cetățeni – mamele cu mulți copii și mamele singure”, se menționează într-un comunicat de presă al partidului.

În conformitate cu inițiativa președintelui de partid, Ilan Șor, de la începutul lunii martie, toate magazinele sociale, inclusiv cele mobile care funcționează în țară în cadrul proiectului vor deservi mamele, care cresc trei sau mai mulți copii, precum și mamele care cresc copii singure.

Ilan Șor a declarat: «Considerăm că mamelor care cresc copii, în special celor cu trei sau mai mulți copii, precum și mamelor care sunt nevoite să-și crească copiii singure, le este extrem de dificil astăzi. Mulți oameni nu acordă atenție acestei categorii sociale. Dar noi înțelegem ce fel de muncă este să crești un copil. În opinia noastră, acest lucru este întotdeauna o faptă eroică față de societate. Mai ales în timpul nostru. Mai ales în cazul, în care sunt mulți copii sau mama prin voința sorții este neviotă să îi crească singură. Am decis să permitem mamelor să folosească magazinele noastre sociale.”

Cererile de primire a cardurilor sociale pentru utilizatorii de magazine sociale pot fi depuse de mame care se încadrează în categoria corespunzătoare, oriunde există oficii ale Partidului “Șor” sau unde operează Magazinele Sociale. Deținătorii de carduri vor putea să cumpere zilnic produse alimentare și produse esențiale la prețuri mai mici. Acest lucru, potrivit creatorilor proiectului, va oferi mamelor posibilitatea de a face economii zilnice, și, prin urmare, va ajuta această categorie în viața lor dificilă.

„Reamintim că proiectul magazinelor sociale a fost lansat pentru prima dată în Orhei, imediat după victoria lui Ilan Șor la alegerile pentru funcția de primar al orașului. Timp de mai mulți ani, proiectul s-a extins la câteva zeci de magazine și gherete mobile care operează în diferite părți ale țării, inclusiv în capitală. Potrivit declarațiilor primarului de Orhei, Președinte al Partidului “Șor”, Ilan Șor, într-un timp scurt, numărul de magazine sociale staționare va fi extins la o sută, iar rețeaua va acoperi întreaga țară. Prima categorie, căreia l-i s-a acordat dreptul de a utiliza aceste magazine, au devenit persoanele în etate – pensionarii și veteranii. Conform diferitor estimări, în prezent, proiectul acoperă deja peste 100 de mii de utilizatori – cetățeni nevoiași care au posibilitatea de a economisi la cumpărarea produselor alimentare și bunurilor esențiale. Magazinele și gheretele mobile funcționează în Orhei, Chișinău, Călărași, Comrat, Taraclia, Ungheni, Criuleni, Telenești și alte câteva orașe și sate ale țării”, se precizează în același comunicat.

19748106_1236546399805358_1601904098_o_1567053

mg_5863

Mihaela Rotari

Share