PL, lansat în campanie: Aceasta este calea, unioniștii să fie în Parlament

PL, lansat în campanie: Aceasta este calea, unioniștii să fie în Parlament

Partidul Liberal (PL) s-a lansat astăzi, oficial, în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, informează Oficial. 

Evenimentul de lansare a avut loc pe malul Prutului, și anume –  în satul Frăsinești, raionul Ungheni.

Șeful fracțiunii PL în CMC, Ion Cebanu, a declarat că în alegeri se promit tot felul de idei. „Toți cei care promit fără să explice cum vor face, sunt niște mincinoși. Unica soluție reală pentru Basarabia, pentru RM, este Unirea. De aceea, PL, astăzi, ca și câțiva ani în urmă, își propune să explice și să aducă Unirea în Parlament. Unire RM cu România!”, a declarat Cebanu.

Președintele Asociației „Unirea-ODIP”, Vlad Bilețchi, a declarat că PL s-a exprimat public și convingător, a convins populația RM despre importanța și necesitatea Unirii.

„Ceilalți nu vorbesc despre Unire, dar dacă sunt întrebați, și atunci vorbesc evaziv. Nu fac pliante, ziare și emisiuni care să promoveze Unirea. Cu demniate pentru Unire, alături de PL și unioniști. Aceste alegeri trebuie să fie învingătoare pentru noi, trebuie să intrăm în Parlamentul RM. Statul are 3 componente de bază: teritoriul este românesc, populația este românească, unicul lucru care ne împiedică este conducerea, care se perindă la fiecare 4 ani, care investește bani în propagandă cu un singur scop – ca nu cumva să facem Unirea”, a precizat Bilețchi.

Președintele PL, Dorin Chirtoacă, a declarat că e sigur că Unirea va avea loc, însă ar fi bine să fie mai devreme, încât mai multă lume să trăiască în prosperitate.

„Suntem la un moment de răscruce, ori o luăm înainte, așa cum am făcut în 1989 și 2009, ori riscăm să ne prăbușim într-o dictatură, într-o prăpastie. În față avem următorii 10 ani, cum îl întâmpinăm pe 2029? Vă propunem ca în următorii 10 ani, începând cu aceste alegeri parlamentare, locale, iar parlamentare și toate procesele electorale care vor fi, să facem în așa fel încât în Parlament să avem din ce în ce mai mulți unioniști. Unioniști sinceri, adevărați, cu verticalitate, astfel încât să putem să votăm Unirea, exact ca în 1918. Și am rezolvat problema. Astfel, putem merge spre prosperitate. Aceasta este calea, unioniștii să fie în Parlament”, a precizat Chirtoacă.

Mihaela Rotari

Share