Perciun: Ori luptăm cu mafia dur și categoric – ori o lăsăm să se ajusteze la noile condiții politice

Perciun: Ori luptăm cu mafia dur și categoric – ori o lăsăm să se ajusteze la noile condiții politice

Deputatul PAS, Dan Perciun, afirmă că cel mai mare pericol în tranziția de la un stat mafiot, îngenuncheat de corupție spre o justiție funcțională – e ezitarea în rândul părții bine intenționate a societății, informează OFICIAL.

Dan Perciun a menționat că lupta pentru o justiție independentă e de abia la început și va fi una de durată.

„Sistemul o să riposteze cu tot ce are la îndemână, canale de televiziune aservite, asociații apropiate lui Platon, politicieni înfricoșați de posibilitatea de a ajunge la pușcărie, gata să semene inclusiv ură interetnică pentru a-și proteja interesele.

În aceste condiții, este tare important ca partea bine intenționată a societății să țină cont de contextul național și de momentul istoric în care ne aflăm. Ori luptăm cu mafia dur și categoric – ori o lăsăm să se ajusteze la noile condiții politice și să se întărească. Cu cât mai mult timp trece de la alegeri, fără măsuri dure, cu atât mai dificilă va fi schimbarea. Asta trebuie înțeles”, spune Perciun.

De asemenea, deputatul spune că este surprins de îngrijorările din partea unor foști parteneri care cereau în 100 de zile „ruperea coloanei vertebrale a sistemului corupt” sau a celor care în campanie ziceau că binele trebuie să fie cu pumni.

„Anterior ne criticau că nu se mișcă suficient de repede lucrurile, acum se arată preocupați de intervențiile prea dure.

Cel mai mare pericol în tranziția de la un stat mafiot, îngenuncheat de corupție spre o justiție funcțională – e ezitarea în rândul părții bine intenționate a societății. Nuanțele contează, dezbaterile și discuțiile sunt foarte necesare. Previn excesele. Însă e crucial să nu ne pierdem în discuții filozofice și să ne defocusăm de pe obiectivul major. E încă profund neclar cu ce se va termina această confruntare, iar orice ezitare și întârziere va fi exploatată de sistem pentru a conserva status-quo-ul”, mai spune Perciun.

Share