Pentru ce să schimbaţi funcţia respectabilă de vicepreședinte al Parlamentului pe funcția dificilă de edil al capitalei? Ion Ceban a explicat!

Pentru ce să schimbaţi funcţia respectabilă de vicepreședinte al Parlamentului pe funcția dificilă de edil al capitalei? Ion Ceban a explicat!

Ion Ceban, candidatul socialiștilor la funcția de primar general al municipiului Chișinău, a spus de ce este gata să preia șefia capitalei, informează OFICIAL.

Ceban a fost întrebat, în cadrul unui interviu pentru noi.md: „Pentru ce să schimbaţi funcţia respectabilă de vicespicher al parlamentului pe nervozitatea campaniei electorale, iar în caz că reuşiţi – pe funcția dificilă, plină de nervozitate de edil al capitalei?”.

„În primul rînd, eu iubesc Chișinăul. Aici m-am născut, am locuit în centrul istoric al oraşului, pe strada Zaichin, aici îmi e familia, părinţii, prietenii. Şi desigur, îmi pasă de tot ce se întîmplă aici și îmi displace faptul că ani în şir oraşul a fost distrus intenţionat. În al doilea rînd, cunosc problemele oraşului nu din auzite. Am certitudinea că posed suficiente cunoștințe și experiența necesară ca să schimb situaţia în bine: mai mult, am o echipă pregătită să implementeze programul pe care l-am propus municipalității. Ştiu că va fi greu, dar ne va reuși. Promit. Iar în al treilea rînd, suntem suficient de pregătiți pentru o abordare profesionistă în gestionarea treburilor municipiului. Nu vreau şi nu admit ideea ca în fruntea oraşului să fie o persoană care nu are habar ce înseamnă administrație publică locală. Am avut deja asemenea experiențe și orașul a ajuns azi să fie azi în criză economică, socială şi demografică profundă. Dacă mai continuăm aşa, atunci, gluma pe care am auzit-o în primul tur: ”azi nu avem alegători, dar peste patru ani nu vom avea nici candidați” nu va mai fi o glumă, ci – realitate. Am spus cu alte ocazii că acum zece ani cînd eram viceministru al educației în Chișinău erau 122 mii de studenți, azi avem de două ori şi jumătate mai puţini. Pentru ţara noastră este o catastrofă. O aprofundăm, ori o oprim?”, a răspuns candidatul.

Doina Secrieru

Share