PDM solicită majorarea cu 52,7 milioane lei a bugetului pentru cei din domeniul culturii

PDM solicită majorarea cu 52,7 milioane lei a bugetului pentru cei din domeniul culturii

Vicepreşedintele PDM, Monica Babuc a înregistrat în Parlament un amendament, prin care solicită majorarea cu 52,7 milioane de lei a bugetului pentru teatre, circuri şi organizaţii concertistice, pentru suplimentarea cu 30% a salariilor actorilor şi artiştilor, informează OFICIAL.

„Din păcate, salariile actorilor şi artiştilor muzicieni de toate categoriile sunt încă mici şi nu acoperă nici pe departe necesităţile oamenilor care sunt angajaţi în acest domeniu. Un actor începător poate lua un salariu de până la 4600 lei pe lună. Vânzările de bilete ofereau posibilitatea de a suplimenta salariile acestora până la 6500 lei pe lună şi asta e doar un exemplu, cel pentru începători”, a scris Monica Babuc pe o reţea de socializare.

Înregistrarea amendamentului este binevenită în condiţiile în care în cea mai mare parte a anul 2020, teatrele şi organizaţiile concertistice au fost închise şi au ratat venituri de milioane de lei. De exemplu, doar Palatul Naţional „Nicolae Sulac”, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” şi Teatrul Naţional de Operă şi Balet” au pierdut împreună peste 20 milioane de lei.

Cristina Gurez

Share