PDM, după ședința cu cele 3 partide: S-a decis…

PDM, după ședința cu cele 3 partide: S-a decis…

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a anunțat că, la ședința anunțată au participat toate trei partide invitate la discuții: PSRM, PAS și Platforma DA, informează OFICIAL. 

După ședință, șeful fracțiunii PDM, Dumitru Diacov a spus că, o astfel de discuție a avut loc pentru prima dată în RM, este îmbucurător și speră că va fi și promițător.

„Deși suntem în diferite ipostaze, în problemele fundamentale, serioase, suntem obligați să ne întâlnim și să discutăm, să căutăm soluții. Am avut un schimb de păreri fierbinți pe marginea câtorva subiecte: agricultură, COVID-19, măsuri luate în sistemul de învățământ etc. A fost un schimb de păreri interesante, fierbinți, de pe diferite poziții, dar am constatat că toate fracțiunile au fost active în dialog. Urmare a ședinței, s-au format două grupuri de lucru: unul vizează agricultorii și va fi condus de Nicolae Ciubuc și altul vizează situația COVID și anume – sistemul de învățământ, care va fi condus de Monica Babuc. Urmează ca grupurile acestea să aibă consultări și să vină cu propuneri de a convoca ședința Parlamentului”, a precizat democratul.

Potrivit lui, au fost probleme la perioada când să fie convocată ședința.

„Opoziția vrea repede, noi credem că întâi aceste grupuri trebuie să pună pe masă un proiect de decizie și atunci ne vom convocăm în ședință. Sper că nu este prima noastră întâlnire și încetișor să extrapolăm această tendință de dialog între forțele din Parlament în interesul societății”, a mai spus Diacov.

Andriana Cheptine

Share