PDM, despre rezultatele referendumului din Marea Britanie: Traversăm un moment dificil

PDM, despre rezultatele referendumului din Marea Britanie: Traversăm un moment dificil

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a luat act de rezultatele preliminare ale referendumului ce a avut loc în Marea Britanie pe 23 iunie curent. Despre aceasta se anunță într-o declarație de presă.

„Exprimăm respectul față de acest exercițiu democratic impresionant și față de opțiunile exprimate de cetățenii britanici. Dar, în același timp constatăm, că el reprezintă o ilustrație expresivă a consecințelor pe care le produce ofensiva populismului  împotriva responsabilității politice”, au menționat democrații.

PDM consideră că traversăm un moment dificil pentru construcția europeană, dar suntem siguri că proiectul UE va continua și se va dezvolta, pentru că este fără alternativă pe continentul nostru!

„Uniunea Europeană este o realizare istorică solidă și rămâne a fi singurul proiect viabil pentru pacea și prosperitatea țărilor europene. PDM este convins că, acum ca niciodată, Republica Moldova trebuie să intensifice eforturile pe calea integrării europene. Pentru că numai ea poate aduce cetățenilor Moldovei bunăstare, solidaritate socială, legi bune și respectate. Anume așa trebuie înțeleasă preocuparea Prim-ministrului Pavel Filip pentru destinul Moldovei în noul context european, preocupare pe care noi o împărtășim și o susținem. Iar acele voci, care se bucură de posibilitatea unui Brexit și o speculează, cerând abandonarea drumului spre Europa, sunt voci inconștiente sau care acționează împotriva intereselor țării noastre”, a afirmat Marian Lupu, președintele Partidul Democrat din Moldova.

În același timp, notăm faptul că Partidul Laburist Britanic – membru al Partidului Socialiștilor Europeni la fel ca și PDM – a susținut puternic tabăra pro-UE. Social-democrația britanică s-a manifestat în favoarea Uniunii Europene, iar acest lucru confirmă că social-democrația europeană este un pilon politic, poate cel mai solid, al Uniunii Europene.

Doina Secrieru

Share