PDM: Campania electorală pentru Chișinău este o repetiție generală pentru alegerile parlamentare

PDM: Campania electorală pentru Chișinău este o repetiție generală pentru alegerile parlamentare

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vitalie Gamurari, a comunicat că, în cadrul ședinței săptămânale a formațiunii, s-a discutat și subiectul alegerilor locale noi din municipiul Chișinău, însă deocamdată partidul nu a luat o decizie privind pe cine va susține, informează Oficial.

Vitalie Gamurari a declarat că PDM urmărește cu interes campania electorală.

„Cu regret, constatăm că nu s-a identificat acel candidat unic ca să câștige în fața PSRM. Pe dreapta este un număr mare de candidați, este o fărâmițare, evident care nu duce la bine. Axarea candidaților este în mare parte pe anumite dezbateri de ordin politic și mai puțin se i-a în considerație interesul care-l au chișinăuienii și cu care se confruntă zi de zi. Iarăși există aceiași problemă care a fost anterior  – egoism politic. Am spus că suntem deschiși pentru dezbateri, dar cu regret vedem situația la moment. PDM rămâne dezamăgit de această campanie și rămânem în continuare deschiși pentru o posibilă candidatură unică. Timp încă mai este. Noi am conștientizat foarte bine că această campanie electorală pentru municipiu este o repetiție generală pentru alegerile parlamentare. Problemele cu care sunt abordate și felul cum sunt abordate demonstrează că cu regret partidele sunt preocupate de interese deseori egoiste, iar în unele discursuri sunt declarații populiste, caracter demagogic”, a precizat Gamurari.

Totodată, el a anunțat că PDM are datele unui sondaj efectuat pe Chișinău, însă nu-l vor da publicității pentru a nu fi acuzați că influențează mersul campaniei. „Din sondaj reiese că, chișinăuienii pot da un răspuns negativ la aceste alegeri, pentru că pe ei îi interesează starea de lucru în municipiu și mai puțin politica și geopolitica. Cetățenii sunt sătui de dezbateri de ordin politic pentru campanie, pentru Chișinău. Ei vor soluționarea problemelor concrete. Putem să constatăm că, probabil, după 20 mai, unii lideri politici o să se trezească cu situații neplăcute, atunci când vor fi taxați de alegători”, a mai spus Gamurari.

Doina Secrieru  

Share