PDA cere președintelui RM să inițieze un referendum pe subiectul anulării legii miliardului

Platforma Demnitate şi Adevăr (PDA) a susţinut astăzi o conferință de presă, în cadrul căreia a cerut președintelui Igor Dodon să inițieze un referendum republican legislativ pe subiectul anulării legii miliardului.

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a amintit că, la 20 decembrie 2016, Platforma a cerut Președintelui validat ca, în maximum 10 zile, să întreprindă acțiuni concrete privind abrogarea acestei legi, în contextul promisiunilor sale electorale.

„Pe parcursul a trei luni de zile, Președintele Igor Dodon, deși a înaintat oficial o inițiativa legislativă în acest sens, a fost mai mult preocupat de o retorică geopolitică. În același timp, inițiativa legislativă privind anularea legii miliardului, înaintată Parlamentului Republicii Moldova, a fost abandonată de către Președintele Dodon, fiind lăsată la discreția unui consilier cu o prestație îndoielnică și lipsită de o soluție de alternativă evidentă”, a punctate el.

În context, Andrei Năstase s-a adresat șefului statului. „Platforma DA cere semnarea de urgență de către Președintele Igor Dodon, în conformitate cu art. 144 al Codului Electoral, a Decretului privind inițierea referendumului republican legislativ de anulare a legii privind achitarea de către cetățenii țării a miliardelor furate”, a punctat Năstase.

Mihaela Rotari

Share