PD şi-a aprobat lista electorală. ”Este o echipă care va face față cerințelor atât în Parlament, cât și în alte structuri”

PD şi-a aprobat lista electorală. ”Este o echipă care va face față cerințelor atât în Parlament, cât și în alte structuri”

Partidul Democrat şi-a aprobat lista de candidaţi pentru alegerile parlamentare din noiembrie. După ce, duminica trecută, aproape 100 000 de oameni au desemnat candidaturile democraţilor pentru scrutin, astăzi lista a fost aprobată de Consiliul Politic Naţional al formaţiunii.

Potrivit preşedintelui Partidului Democrat, Marian Lupu, în listă au fost incluşi oameni profesionişti şi integri, cu rezultate semnificative în activitate. Dintre cei 103 candidaţi pentru funcţia de deputat în Parlament, o treime sunt femei.

Liderul PDM mai spune că din echipă fac parte economişti, jurişti, tineri, cetăţeni din toate regiunile ţării care vor prezenta comunităţile locale de unde vin. Lista de candidaţi a fost întocmită în urma alegerilor primare, organizate în data de 28 septembrie.

Lupu a precizat că în scurt timp lista nominală a candidaţilor va fi publicată pe site-ul formaţiunii. Partidul Democrat din Moldova urmează să depună mâine dosarul la Comisia Electorală Centrală.

”Decizia Consiliului Național s-a bazat pe diferite criterii: proporționalitate, reprezentativitate femei-bărbați, specialități, profesii, oameni reprezentațipotrivit principiului teritorial. Avem o reprezentativitate potrivită, una optimală. Este o echipă care, cu siguranță, va face față cerințelor pentru activitatea profesională atât în Parlament, cât și în alte structuri”, a declarat preşedintele PD, Marian Lupu.

sursa: publika.md

Share