Membrul Curții de Conturi, Gheorghe Trocin, a ajuns pe banca acuzaților

Membrul Curții de Conturi, Gheorghe Trocin, a ajuns pe banca acuzaților

Procuratura raionului Străşeni a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a membrului Curţii de Conturi, Gheorghe Trocin, care, acum un an, a provocat un accident rutier soldat cu moartea unui copil şi rănirea altor șapte persoane.

Tragedia a avut loc pe 8 noiembrie 2013, pe traseul Chişinău – Bălţi. Potrivit procurorilor, Trocin se deplasa cu viteză la volanul automobilului personal de model „Toyota Camry” cu patru pasageri la bord. Observând în faţă un autoturism de model „Opel Astra”, care intenţiona să vireze regulamentar la stânga, spre satul Grebleşti, raionul Străşeni, inculpatul nu a micşorat viteza, tamponând maşina violent din spate.

În urma impactului, un minor de șase ani, aflat în autoturismul „Opel Astra”, a decedat pe loc, iar alte șapte persoane – pasageri ai ambelor autoturisme implicate în accident, au fost internate în spital cu diferite traumatisme.

Rezultatele expertizelor au arătat că, în momentul impactului, automobilul „Toyota Camry” se deplasa cu peste 99 km/h, iar nerespectarea cerinţelor Regulamentului circulaţiei rutiere de către acesta a provocat accidentul.

Dacă i se va demonstra vinovăția, Gheorghe Trocin riscă până la șapte ani de închisoare.

sursa: ziarulnational.md

Share