PD: Le-am fi oferit colegilor din blocul ACUM funcția de Premier…

PD: Le-am fi oferit colegilor din blocul ACUM funcția de Premier…

Partidul Democrat din Moldova (PDM) și-a convocat, astăzi, ședința Consiliului Executiv, în cadrul căreia a discutat despre organizarea activității viitoarei fracțiuni parlamentare, a partidului, dar și despre prima ședință a Parlamentului, informează OFICIAL.

În cadrul unui briefing de presă, vicepreședintele PDM, Andrian Candu a declarat că, Consiliului Executiv a decis să facă o nouă invitație la dialog blocului ACUM.

„PDM a făcut o invitație publică adresată conducerii blocului ACUM, pentru a participa, cel puțin, la unele discuți preliminare despre guvernarea în RM. Cu regret, această invitație a fost respinsă imediat. Noi considerăm că este o greșeală ceea ce au făcut, deoarece politica înseamnă comunicare, dialog, arta compromisului și oamenii politici au responsabilitatea interesului cetățenilor și a țării. Noi regretăm că acei din ACUM s-au grăbit să respingă invitația noastră și regretăm că, în general, dialogul se bazează pe declarații de presă, dar nu între partidele parlamentare. Dacă liderii blocului ACUM ar fi acceptat dialogul, ar fi văzut că echipa PDM este foarte flexibilă și are interesul cetățeanului și angajamentele făcute în campanie. Chiar dacă PDM are mai multe mandate în Parlament decât blocul ACUM, noi am fi fost dispuși să oferim colegilor din bloc, să le facem unele oferte, care presupun chiar un rol important în ceea ce înseamnă guvernarea. Cu alte cuvinte, le-am fi oferit conducerea viitorului Guvern, inclusiv funcția de Premier”, a precizat democratul.

Potrivit lui Candu, luând în considerare unele viziuni pe care le are PDM și ACUM, programele electorale care au fost lansate în campanie, democrații consideră că împreună ar fi găsit anumite compromisuri pe tot ce înseamnă viziune de țară, dezvoltarea țării și grijile față de cetățeni.  „În contextul acestei oferte, Consiliul executiv a decis să facă o nouă invitație la dialog blocului ACUM, pe care îi așteptăm să discutăm în zilele următoare pentru a găsi soluții pentru țară. Dacă această invitație nu va fi acceptată nici de această dată, atunci, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare ne vom întruni din nou, la nivel de Consiliu și vom decide următoarele acțiuni”, a conchis Candu.

Doina Secrieru

Share