PCRM, profund îngrijorat: Numeroasele dosare penale deschise…

PCRM, profund îngrijorat: Numeroasele dosare penale deschise…

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), într-o declarație, a comunicat că urmărește cu profundă îngrijorare modul în care „regimul antipopular de guvernare învârte volanul represiunilor politice”, informează OFICIAL.

„Numeroasele dosare penale deschise împotriva membrilor Partidului Socialiștilor, persecutarea reprezentanților Partidului „ȘOR”, interzicerea participării exponenților opoziției la emisiunile canalului public „Moldova 1”, ignorarea proiectelor opoziției parlamentare, reflectarea unilaterală și tendențioasă a activităților opoziției de către surse media subordonate autorităților sunt, desigur, verigi ale aceluiași lanț” – au menționat comuniștii, adăugând că, acțiunile acestea par insuficiente pentru actuala guvernare.

Formațiunea s-a referit și la arestul deputatului Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, menționând că reținerea ei și plasarea în arest în izolator sunt fapte „absolut inadecvate”, și că evenimentele date s-au întâmplat imediat după publicarea unui sondaj care a arătat creșterea încrederii în exponenții acestui partid.

Potrivit PCRM, „justiția” partidului de guvernare are un pronunțat caracter selectiv și politizat.

„Fără a interveni în cursul anchetei, ne exprimăm protestul ferm împotriva metodelor inchizitoriale folosite împotriva celor mai activi reprezentanți ai opoziției de stânga și cerem respectarea strictă a tuturor normelor și drepturilor procedurale, precum și eliberarea urgentă a Marinei Tauber.

În același timp, le amintim celor care încă sunt la putere:

Pentru noi, pentru opoziție, la alegeri au votat mai mult de 48% din alegători.

În țară și la cetățeni s-au adunat numeroase probleme critice nesoluționate. Și anume pe acestea trebuie autoritățile să-și concentreze atenția și eforturile, dar nu pe clarificări cu cei care vorbesc și se preocupă de problemele date.

Și noi, opoziția, având în vedere experiența noastră și cunoștințele, suntem gata să ne implicăm în rezolvarea acestor probleme.

Avem o singură țară, un popor!”, se mai spune în declarația comuniștilor.

Share