PCRM cere eliberarea imediată a judecătorilor CC

PCRM cere eliberarea imediată a judecătorilor CC

Fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) a inițiat moțiunea simplă în privința eliberării din funcții a judecătorilor Curții Constituționale a Republicii Moldova (CCM). Anunțul a fost făcut în cadrul unor declarații de presă, informează Oficial.

Deputata Elena Bodnarenco, secretarul executiv al PCRM, a declarat că formațiunea a efectuat o analiză a tuturor încălcărilor făcute, în ultima perioadă, de CC, și a constatat că e vorba de 13 astfel de acțiuni.

Comunista a mai spus că „Înalta Curte a politizat deciziile și a admis mai multe încălcări ale prevederilor Constituției”. „Curtea chiar și-a permis să declare neconstituționale unele prevederi constituționale”, a adăugat ea, precizând, în context, decizia recentă privind introducerea limbii române în Constituție.

Deputata a mai spus că „unica autoritate de jurisdicție din stat s-a transformat în una dintre componentele alianței de guvernare”.

„Noi, PCRM, am inițiat moțiune simplă. Cerem organelor abilitate să demareze procedura imediată de demitere a judecătorilor CC și eliberarea lor din funcții”, a spus Bodnarenco, precizând că documentul e semnat de deputații comuniști, dar și că au fost îndemnați și alți colegi din Parlament să o semneze.

Doina Secrieru

Share