Ruslan Codreanu: Sper că CMC va susține Regulamentul care vine să rezolve problema animalelor maidaneze din Chișinău

Problema animalelor maidaneze din Chișinău în atenția lui Ruslan Codreanu, liderul PPEM din Consiliul Municipal Chișinău. Consilierul a organizat miercuri, 2 noiembrie curent, o ședință cu participarea reprezentanților din societatea civilă și din executivul primăriei pe subiectul animalelor de companie fără stăpân. 
Din cauza lipsei viziunii Primăriei privind rezolvarea problemei creșterii numărului animalelor fără companie din capitală, fracțiunea PPEM s-a angajat să susțină inițiativa societății civile care a elaborat Regulamentul privind capturarea, transportarea, evidența și îngrijirea câinilor și pisicilor fără supraveghere și fără stăpân din municipiul Chișinău. Regulamentul are ca scop încetarea practicilor inumane utilizate la momentul actual față de aceste animale și dezvoltarea unor mecanisme de evidență a acestora, responsabilizarea autorităților publice și a cetățenilor.
„Deși discuțiile au fost aprinse și contradictorii, am reușit să stabilim termenul de 1 decembrie pentru definitivarea regulamentului sus menționat. Sper să am suportul colegilor din CMC pentru votarea acestui regulament și alocarea unor sume de bani pentru implementarea prevederilor din el. Astfel încât să rezolvăm această problemă după modelele orașelor dezvoltate”, a menționat Ruslan Codreanu.
Consilierul s-a arătat mulțumit de rezultatele ședinței întrucât s-a reușit în sfârșit găsirea unui numitor comun pe acest subiect între reprezentanții Regiei Autosalubritate, Spații verzi, Direcției Locativ Comunale și ong-urile care apără drepturile animalelor. Pe parcursul ultimilor ani cele două tabere au fost în permanență în conlict din cauza metodelor inumane ale municipalității de exterminare a animalelor maidaneze.
Mihaela Rotari
Share