PCRM: Candidații la funcția de Președinte vor duce țara în prăpastie, imediat cum vor fi aleși în funcție

PCRM: Candidații la funcția de Președinte vor duce țara în prăpastie, imediat cum vor fi aleși în funcție

Comitetul Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) a declarat, printr-un comunicat de presă, că alegerile prezidențiale din 1 noiembrie au fost cele mai nereprezentative din toată istoria scrutinelor din Republica Moldova, informează OFICIAL.

Potrivit Comitetului Central, Partidul Comuniștilor a ocupat principiala poziție de boicotare a acestei acțiuni anticonstituționale.

„Dacă e să vorbim despre participarea cetățenilor la alegeri doar în teritoriul Republicii Moldova, constatăm că la urnele de vot s-au prezentat doar 27 la sută din alegători, pragul fiind de 33 la sută. Cetățenii trăitori în țară au manifestat un înalt nivel de conștiință și înțelegerea faptului că alegerile care se desfășoară sunt anticonstituționale. Prezența necesară pentru declararea primului tur ca unul valid a fost asigurată de secțiile de votare din afara țării. Contribuția acestora a fost de 14 la sută. La momentul dat, cei doi candidați care au ieșit în turul doi reprezintă minoritatea absolută a cetățenilor Republicii Moldova, adică doar o parte foarte neînsemnată a societății moldovenești”, scrie în comunicat.

Totodată, Partidul Comuniștilor e de părere că – candidații la funcția de Președinte a Republicii Moldova, Maia Sandu și Igor Dodon, vor duce țara în prăpastie imediat cum vor fi aleși în calitate de președinte, iar promisiunile lor sunt mincinoase, deoarece ambii au avut posibilitatea să le îndeplinească demult.

Partidul Comuniștilor îi îndeamnă pe toți alegătorii să boicoteze alegerile repetate din 15 noiembrie, care după părerea lor sunt neconstituționale.

Cristina Jicol

Share