PCRM a lansat un manifest

PCRM a lansat un manifest

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) a lansat un manifest.

Mai jos vedeți manifestul integral:

„În anul 2019, se vor împlini 10 ani de la schimbarea guvernării în Moldova. Acești ani pot fi considerați în istoria Moldovei ca o perioadă de totală degradare și nimicire sistematică a statului.

După ce Partidul Comuniștilor s-a retras în opoziție, de la 2012 încoace Moldova și-a căpătat rușinoasa faimă de stat capturat și cea mai săracă țară din Europa, din care oamenii fug în masă. Oficial, conform datelor ONU, Moldova ocupă primul loc în lume în ceea ce privește scăderea numărului populației.

Țara în mod fulgerător se transformă într-un spațiu fără populație. Noi dispărem ca popor. În Moldova se nasc mai puțini oameni, decît mor. Copiii noștri cresc fără mame și tați, deoarece părinții lor sunt nevoiți să lucreze în străinătate. Crește o generație pierdută de tineri la care le-a fost furat dreptul la o copilărie fericită și la un viitor sigur.

Necazul a intrat în fiecare casă, în fiecare familie. El se numește sărăcie, șomaj, deznădejde, lipsă de încredere în ziua de mîine. Acesta e un adevărat genocid, dezlănțuit de necruțătoarea guvernare împotriva propriului popor.

Corupția a pătruns în toate structurile de stat. În esența sa, actuala putere prezintă prin sine un mare clan mafiot, asupra căruia efectul Constituției și al legilor statului nu se extinde. Membrii acestui clan fac tot ce doresc, fiind siguri că nu vor fi pedepsiți pentru nimic. Ei în cel mai obraznic mod fură banii poporului. Pentru interesele lor personale lucrează toate structurile statului și bugetul țării. Miliardele furate de dînșii sunt doar vîrful aisbergului corupției din țară. Iar să întoarcă în vistieria statului banii pe care i-au furat împreună cu tot clanul au impus întreaga populație a țării, inclusiv copiii care încă nu s-au născut. Asta e logica mafiei: ea poate exista doar jefuindu-i pe oameni pînă la ultimul capăt de ață.

Astăzi, de facto Moldova se află sub ocupație. Doar ocupanții pot să jefuiască zilnic țara și să nu-i permită să se dezvolte. Ei nu se gîndesc la faptul că foarte degrabă nu vor mai avea ce fura. Ei nu privesc atît de departe. Și asta pentru că nu-i interesează viitorul statului, ci doar propriul lor viitor. Deviza ocupanților e de a jefui aici și acum. Ei fură de la copii și bătrîni, de la bolnavi și invalizi, de la tineret și de la oamenii care muncesc. Prădîndu-i de tot ce-au avut pe cei ce trăiesc astăzi, ei de acum s-au apucat să prade și viitoarele generații.

Pe banii furați, ei îi cumpără pe toți și toate – pe deputați, membri ai Guvernului, consilieri, primari, judecători, procurori, mijloacele de dezinformare în masă, pe lobbiștii de la Washington, Bruxelles și București. Cu acești bani ei au ales un președinte supus lor și o opoziție de buzunar. Cu acești bani, acum au de gînd să-i cumpere pe alegători.

(Pentru dînșii, cetățenii Moldovei cu toate necazurile, problemele și grijile lor nu sunt altceva decît o marfă. Ei i-au adus pe oameni pînă la un asemenea grad de sărăcie, încît au devalorizat pînă și voturile lor la alegeri. Pentru dînșii, prețul unui vot este nu mai mare decît o nenorocită pomană de produse alimentare – un pachet de crupe, un pahar de votcă, cîțiva leuți.)

Astăzi, dreptul constituțional al poporului de a-și alege o guvernare destoinică a fost redus la un primitiv act de tîrguială, altfel spus, de cumpărare-vînzare a voturilor. Suveranitatea țării, care aparține cetățenilor, este delegată unor escroci și hoțomani, unor șarlatani și ocupanți pentru niște gologani și pentru niște povești dulci și mincinoase care li se spun oamenilor în timpul campaniilor electorale.

Cetățeni ai țării! E timpul să vă deșteptați! E timpul să conștientizați faptul că, atunci cînd vindeți acestor oameni vicleni votul dumneavoastră, le vindeți dreptul de a continua să jefuiască țara și pe fiecare dintre dumneavoastră, să vă fure familiile, copiii și nepoții, fără ca ei să poată fi duși pentru asta în fața justiției. Vînzîndu-le votul, le delegați dreptul ca, zi de zi, pas cu pas, să ne lipsească de Patrie.

De acum astăzi e clar cu ce se vor finaliza toate. Ei vor vinde ultimul lucru care mai poate fi vîndut. Ei vor vinde străinilor pămînturile Moldovei, care, prin valoarea lor, sunt recunoscute de specialiștii din întreaga lume ca pămînturi unice. Anume în acest scop au inventat proiectul „Cetățenie și investiții”. Ei cu ușurință vor vinde și credința străbunilor noștri. După aceea vor vinde Moldova României în schimbul garanției securității personale și a inviolabilității bogățiilor furate de ei. Iată care este necruțătorul lor scenariu antipopular și antistatal.

Noi cu dumneavoastră mai putem să-l oprim. Nouă ni s-a luat tot ce aveam, însă nu ni s-a luat și demnitatea noastră omenească și civică. Nouă ni s-a luat tot ceea ce aveam, însă deocamdată nu ne-a fost luată și Patria. Nouă ni s-a luat tot ce aveam, dar încă nu ne-a fost luată încrederea în propriile forțe.

Declarația Universală a Drepturilor Omului a ONU consfințește dreptul la răscoală în calitate de ultim mijloc de luptă împotriva tiraniei și asupririi. Astăzi noi avem ultima șansă istorică de a învinge tirania, subjugarea, hoția, nimicirea cinică și sistematică a Statului Moldovenesc nu prin răscoală, ci pe cale pașnică.

Poporul Moldovei trebuie să se conștientizeze în deplină măsură pe sine ca stăpîn al țării, să ia puterea din mîinile clanului mafiot și ale slugilor acestuia și să încredințeze această putere acelei forțe politice care de acum și-a demonstrat capacitatea de a conduce țara în interesele oamenilor și ale statului.

În anul 2001, situația în Moldova nu era mai bună decît cea de azi. Dar Partidul Comuniștilor într-un timp scurt a reușit să facă ordine în țară, să extermine criminalitatea organizată, să lichideze colosalele datorii la salarii și pensii, să înceapă a promova politica de investiții sociale, să obțină dezvoltarea și stabilitatea economiei, a sistemului financiar-bancar, să realizeze un întreg complex de programe în domeniul infrastructurii – de la modernizarea drumurilor și gazificare pînă la reabilitarea satului moldovenesc și construirea unui port naval pe Dunăre.

Comuniștii s-au apropiat în mod temeinic de posibilitatea de a realiza în dezvoltarea Moldovei un adevărat salt social, economic, infrastructural și cultural.

Comuniștii au făcut ca serviciile medicale și studiile să fie accesibile pentru toți. Comuniștii au restaurat monumente ale patrimoniului național istoric și cultural – de la mănăstiri și biserici pînă la monumente ale eroilor eliberatori ai țării noastre.

Comuniștii niciodată nu au împărțit societatea în ai noștri și în străini, făcînd tot posibilul ca în societate să domnească pacea și unitatea între cetățeni. Ei au aplicat același principiu și la soluționarea problemei integrității teritoriale a Republicii Moldova.

Comuniștii au reușit să readucă în politica externă a Moldovei nu numai necesara cale de dezvoltare multivectorială, ci și sentimentul demnității naționale.

Comuniștii au demonstrat că Moldova se poate dezvolta de sine stătător ca stat independent și suveran.

Comuniștii niciodată nu au scos în vînzare Patria.

Toți cei care astăzi încearcă să-și atribuie sie aceste merite, ei aflîndu-se în afara rîndurilor PCRM, trezesc doar un sentiment de milă și dezgust.

Fiind investiți cu încrederea dumneavoastră, a alegătorilor, ca și atunci, principalele obiective ale Partidului Comuniștilor din Republica Moldova vor fi soluționarea problemelor sociale și îmbunătățirea calității vieții populației, combaterea necruțătoare a criminalității și corupției, politica activă și consecventă de consolidare a legalității și echității.

Sentința pentru criminali și uzurpatori, precum și istoria viitorului Republicii Moldova noi o vom scrie împreună cu dumneavoastră!

Noi vom izbuti să dobîndim respectul pe care-l merită Statul Moldovenesc independent și suveran, stat care în curînd va împlini 660 de ani”.

Andriana Cheptine

Share