Pavel Filip, privind declarația opoziției despre criza bugetară după alegeri: „În ceea ce priveşte economia – nu este punctul forte al opoziției”

Pavel Filip, privind declarația opoziției despre criza bugetară după alegeri: „În ceea ce priveşte economia – nu este punctul forte al opoziției”

Premierul Pavel Filip asigură cu nu vor fi probleme cu plata pensiilor și a salariilor. În acest fel, ceea ce ține de criza bugetară, care ar putea avea loc și reclamată de partidele din opoziție, Filip a declarat că: „asta este rolul opoziției…. şi, în general, în ceea ce priveşte economia, problemele sociale, nu este punctul forte al opoziției”.

„Este o situație atunci când te afli în opoziție şi este altă situație atunci când te afli la guvernare. De aceea, noi am demonstrat în timp că, iată, pornind de la minus, cum vă spuneam la începutul anului 2016, am reușit să repornim motoarele economice ale Republicii Moldova şi am venit chiar cu majorări de pensii şi salarii, până la urmă. Asta este rolul opoziției, dar cu părere de rău, mi-aşi fi dorit să avem şi propuneri constructive şi, în general, vreau să vă spun, în ceea ce priveşte economia, problemele sociale, nu este punctul forte al opoziției. De aceea, mai bine să nu se bage aici. Au demonstrat şi prin alte declarații că au dat greş”, a declarat Filip, în cadrl unui interviu pentru prime.md.

Totodată, Filip a comunicat și alte detalii. „Cu toată încrederea vă spun că acești bani sunt bugetați în bugetul republicii, în bugetul ţării, de aceea, vă asigur că nu vom avea probleme cu plata pensiilor, cu plata salariilor la nivelul care au fost majorate, pentru că noi am fost şi suntem o echipă responsabilă şi atunci când luăm o decizie, desigur, vrem să ne asigurăm sau este obligatoriu să ne asigurăm că această decizie să fie una sustenabilă”, a conchis el.

Mihaela Rotari 

Share