Pavel Filip: Partidul Democrat din Moldova rămâne angajat plenar în reglementarea transnistreană, pentru identificarea unei soluţii durabile

Pavel Filip: Partidul Democrat din Moldova rămâne angajat plenar în reglementarea transnistreană, pentru identificarea unei soluţii durabile

Preşedintele PDM, Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Reprezentantul special al Preşedinţiei în exerciţiu a OSCE pentru reglementarea transnistreană, Thomas Mayr-Harting, şi Ambasadoarea Suediei la Chişinău, Anna Lyberg, informează OFICIAL.

Potrivit unui comunicat de presă, Pavel Filip a salutat preluarea de către Suedia a Preşedinţiei în exerciţiu a OSCE şi a urat succes Reprezentantului Special în continuarea mandatului său.

„Partidul Democrat din Moldova rămâne angajat plenar în reglementarea transnistreană, pentru identificarea unei soluţii durabile, în corespundere cu principiile bine cunoscute. De modul cum va fi guvernată ţara în perioada imediat următoare vor depinde şi evoluţiile în acest dosar”, a menţionat Preşedintele Pavel Filip.

Potrivit liderului democrat, consultarea partidelor politice pe domeniul reglementării transnistrene se înscrie în eforturile de identificare a unui consens larg politic şi instituţional pentru o soluţie finală a conflictului.

În altă ordine de idei, Pavel Filip a spus că Partidul Democrat din Moldova îşi doreşte ca riscurile pandemice Covid-19 să fie reduse, iar cetăţenii de pe ambele maluri ale Nistrului să beneficieze de vaccinare fără discriminare.

Oficialii au făcut, de asemenea, un schimb de opinii cu privire la situaţia politică şi economică din Republica Moldova, precum şi eventuale priorităţi cu impact social pentru cetăţenii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Cristina Gurez

Share