Pavel Filip: Democrații înțeleg că este o răfuială politică

Pavel Filip: Democrații înțeleg că este o răfuială politică

După anunțul Speakerului, președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, deputat, a declarat că, democrații înțeleg că este o răfuială politică, informează OFICIAL.

„E departe de noțiunea de stat de drept. Noi vă rugăm foarte mult ca să nu chinuiți Procurorul. Astăzi am avut o discuție în fracțiune, fiindcă se cunoștea demult acest fapt, s-a încercat pe un dosar și nu s-au găsit argumente, acum se merge pe alte dosar trase de urechi. Propunerea noastră discutată la fracțiune – haideți noi depunem imunitatea toți deputații din fracțiunea PDM, să lăsați procurorul să lucreze la PG. Fără show, fără spectacol, doar înțelegem de ce se fac toate aceste lucruri. Toată lumea cunoaște. Vă rugăm, noi am discutat, să punem la vot”, a precizat Filip.

Juristul Parlamentului, Ion Creangă, a explicat că, imunitatea parlamentară nu e un drept al deputatului personal, dar este o instituție care asigură independența deputatului. „Prin urmare, ridicarea imunității deputatului poate fi doar în cazul cererii Procurorului general, după cauză concretă”, a punctat Creangă.

La rândul său, șeful fracțiunii PDM, Dumitru Diacov a cerut pauză, pentru ca întreaga fracțiune să participe la ședința Comisiei, pentru a asculta motivele, argumentele.

În context, a fost anunțată pauză pentru 30 minute.

Amintim că, astăzi Procurorul General interimar a cerut ridicarea imunității lui Vladimir Cebotari – deputat PDM, și Petru Jardan – deputat al Partidului ȘOR.

Andriana Cheptine

Share