Deputat al Partidului ȘOR: „Este vorba de inchiziție politică, o tentativă de a paraliza activitatea partidului”

Deputat al Partidului ȘOR: „Este vorba de inchiziție politică, o tentativă de a paraliza activitatea partidului”

Acțiunile coordonate de marți ale instituțiilor statului în privința deputaților Partidului Politic ȘOR nu este altceva decât o „inchiziție politică” și atac direct la adresa fracțiunii parlamentare și a întregii formațiuni. Declarații în acest sens au fost făcute de deputatul Denis Ulanov, în cadrul unui briefing de presă, informează OFICIAL.

 „Este vorba de inchiziție politică, o tentativă de a paraliza activitatea partidului. Imediat ce Partidul ȘOR și-a înregistrat candidații în raionul Orhei, a urmat ridicarea imunității și reținerea Marinei Tauber și Reghina Apostolova”, a declarat  politicianul.

De asemenea, parlamentarul a spus că la reținerea celor două deputate au fost înregistrate abuzuri ale organelor de forță. El a precizat că, după ce au plecat în semn de protest din Parlament, s-au îndreptat spre Orhei, unde aveau programată o întâlnire electorale. Automobilul lui Denis Ulanov, în care se aflau și Marina Tauber și Reghina Apostolova, a fost oprit ilegal de poliție. „Au venit două cortegii ale poliției. Au blocat deplasarea automobilelor noastre. Au început să ne urmărească. Rezultatul acestei „operațiuni speciale” a fost blocarea unui traseu național, de către forțele speciale înarmate cu automate, procurori, ofițeri operativi, reținerea a doi criminali periculoși”, a spus Denis Ulanov.

El a precizat că, „scopul este să distrugă Partidul Șor ca partid, fracțiune și concurent electoral”. „Vom continua lupta”, a subliniat Ulanov.

Cristina Gurez

Share