Patru deputați și 3 angajați ai Parlamentului au participat la acțiunile militare pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova

Patru deputați și 3 angajați ai Parlamentului au participat la acțiunile militare pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova

În cadrul secretariatului Parlamentului activează Iurie Moscalu, care a participat la acțiunile militare pe platoul Varnița-Tighina.

„Despre războiul de pe Nistru, colegul nostru din Secretariatul Parlamentului, Iurie Moscalu, vorbește în șoaptă, trăiește la fel de intens drama războiului, chiar dacă au trecut 31 de ani.

A apărat țara din prima zi a acțiunilor militare de amploare, pe platoul Varnița-Tighina, în calitate de comandant. A trecut prin cele mai cumplite ciocniri – de la Coșnița, Doroțcaia, Cocieri.

Mulți ani după evenimentele din ’92 nu putea să le spună copiilor despre tragedia prin care a trecut împreună cu camarazii săi – fiicei Maria, născută la trei săptămâni după izbucnirea războiului de pe Nistru, și fiului Dumitru. La un moment dat, a decis că a venit timpul ca ei să cunoască. Este sigur că, doar povestindu-le despre asta copiilor, nepoților, putem păstra memoria despre istoria adevărată a țării. Pe parcursul lunii martie, le va povesti și vizitatorilor Parlamentului despre drama războiului de pe Nistru.

Astăzi, de Ziua Memoriei și Recunoștinței, transmitem cuvinte de gratitudine și onoare domnului Iurie Moscalu, dar și tuturor compatrioților care au luptat pentru integritatea și independența țării. Memorie veșnică eroilor căzuți!”, menționează Parlamentul.

Patru deputați din actuala legislatură sunt participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova – Boris Marcoci, Valeriu Muduc, Boris Popa și Veaceslav Nigai – și 3 angajați ai Secretariatului Parlamentului.

Share