Activitatea CSE, prin prisma Codului penal, va fi analizată de Procuratura Anticorupție

Activitatea CSE, prin prisma Codului penal, va fi analizată de Procuratura Anticorupție

Juriștii din cadrul cadrul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei au remis o sesizare în adresa Procuraturii Generale, solicitând examinarea prin prisma Codului Penal a activității membrilor CSE. După două săptămâni au primit răspuns, informează OFICIAL.

Liderul PDCM, Ion Chicu, spune că sesizarea a fost remisă Procuraturii anticorupție.

„Prima mare decepție a mea în noul guvern este prelungirea practicii vicioase de a aproba decizii ilegale în cadrul Comisiei Situații Excepționale, ignorând Hotărârea Curții Constituționale Nr. 17 din 23 iunie 2020 – care interzice expres CSE-ului adoptarea deciziilor cu carater de lege. Nu că aș fi avut alte așteptări de pa noul/vechi guvern, or ce „iese din Maia” oricum nu dă doi bani pe Constituție sau lege, dar mai speram că măcar oamenii noi din guvern vor conștientiza gravitatea ilegalităților pe care le comit.

Ne-a venit și prima reacție de la PG – Sesizarea a fost remisă Procuraturii Anticorupție. Cam stranie decizie a PG, considerând prezența componentei uzurpării puterii de stat în acțiunile membrilor CSE, dar posibil că Procuratura Generală vede mai întâi de toate o mare corupție în acest caz. Lucru de care noi, bineînțeles, noi nu ne îndoim”, spune Chicu.

De asemenea, politicianul spune că se așteaptă la o atitudine responsabilă din partea dnei Drăgălin referitor la acest caz, „or inacțiunea procurorului pe cazuri vădite de încălcare a Constitiției și legilor tot este pasibilă de răspundere”.

„Vă vom ține informați despre evoluția investigării Sesizării noastre. Iar membrilor noi ai Guvernului le recomandăm cu insistență să facă cunoștință cu cele reflectate în Sesizare, pentru a nu deveni din start criminali ca predecesorii lor”, spune Chicu.

Share