Pascal Vagogne: Franța va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova

Pascal Vagogne: Franța va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova

Sporirea investițiilor franceze în Republica Moldova, integrarea europeană și reformele de modernizare a țării noastre, contextul politic intern și agenda relațiilor bilaterale au fost principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii Președintelui Parlamentului Andrian Candu cu Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Franceze în țara noastră, Pascal Vagogne.

Andrian Candu  și Pascal Vagogne au salutat caracterul ascendent al relațiilor moldo-franceze și au făcut un schimb de opinii cu privire la perspectivele unor noi colaborări între cele două țări.

Președintele Parlamentului a menționat că Franța este un partener important pentru Republica Moldova, iar apartenența noastră la familia și valorile țărilor francofone reprezintă un element cheie în dezvoltarea relațiilor moldo-franceze.

Speakerul a mulțumit autorităților franceze pentru sprijinul acordat țării noastre în procesul de integrare europeană și a reiterat interesul Parlamentului Republicii Moldova pentru consolidarea relațiilor între legislativele celor două țări în scopul transferului de expertiză și bune practici parlamentare în procesul de implementare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

La rândul său, Pascal Vagogne a dat asigurări că Franța va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova și a îndemnat autoritățile să-și conjuge eforturile pentru implementarea reformelor, accentuând, în context, importanța comunicării cu cetățenii. Potrivit diplomatului francez, interesul țării sale pentru regiune a crescut, Franța fiind mult mai interesată în Parteneriatul Estic.

385A5808 385A5820 385A5822

Doina Secrieru

 

Share