PAS și PDA au mulțumit participanții de la protestul de duminică: În ciuda tuturor obstacolelor, noi am reușit…

PAS și PDA au mulțumit participanții de la protestul de duminică: În ciuda tuturor obstacolelor, noi am reușit…

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, împreună cu liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, au organizat astăzi o conferință de presă, în cadrul căreia au mulțumit tuturor celor care au participat, ieri, la protest.

Maia Sandu a accentuat că autoritățile din nou au încercat să pună bețe în roate acțiunii de protest.

„Mulțumim tuturor celor care au venit la protest ieri, unii dintre ei au fost nevoiți să vină pe jos, pentru că autoritățile au încercat să suspende rutele. În rezoluția care a fost adoptată am venit cu următoarele cerințe: anularea de către guvernare a sistemului electoral mixt, care a fost votat împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneția, al doilea subiect este publicarea celui de-al doilea raport Kroll, să impună sancțiuni în special lui Plahotniuc și Dodon, care se fac vinovați de abuzuri, și un alt subiect foarte important ține de cererea noastră de demonopolizare a pieții media”, a menționat politiciana.

Andrei Năstase, al rândul său, a mulțumit tuturor celor care  au ieșit la protest.

„Vă mulțumesc celor care au participat la mitingul de ieri. În ciuda tuturor obstacolelor, noi am reușit să organizăm un miting pașnic, chiar dacă au fost sechestrate patru seturi de boxe, aparataje sonorizate, pentru a nu putea transmite evenimentul. Polițiștii nu au știut să acționeze, unii au agresat oamenii, două doamne au fost stropite în ochi cu spray lacrimogen. În fața la TRM, unii protestatari au fost bruscați și am solicitat intervenția ambulanțelor. Știrile precum că un microbuz a intrat în mulțime sunt false. Vom picheta TRM, am apelat la bunul simț al celor de la TRM. Dacă nu vom primi un răspuns vom continua protestele, o să o stabilim în comun detaliile”, a menționat politicianul.

Mihaela Rotari

Share