PAS: Schimbarea sistemului electoral înseamnă un risc mai mare de fraudare a alegerilor

PAS: Schimbarea sistemului electoral înseamnă un risc mai mare de fraudare a alegerilor

Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, susține, într-o postare pe o rețea de socializare, că schimbarea sistemului electoral este preocuparea principală a liderului democraților și a șefului statului. 

Maia Sandu scrie că, „acești politicieni nu sunt preocupați de nivelul înalt al corupției, de standardele joase de viață ale oamenilor, de faptul că mulți cetățeni sunt nevoiți să plece din țară din cauza sărăciei. Acești politicieni au o agendă comună – să se mențină la putere cu orice preț pentru a continua să fure bani publici, ocolind justiția”. 

„Schimbarea regulilor de joc nu ne avantajează pe noi, cetățenii, în situația în care instituțiile statului nu asigură respectarea acestor reguli. În aceste condiții, schimbarea sistemului electoral înseamnă un risc mai mare de fraudare a alegerilor. Noi, toți cei care credem în democrație, trebuie să le vorbim oamenilor despre pericolele acestor inițiative și să fim pregătiți să ne apărăm votul”, a mai declarat liderul PAS.

 

Doina Secrieru

Share