PAS: Putem bine-mersi să mergem la Curtea Constituțională să cerem scoaterea PSRM în afara legii

PAS: Putem bine-mersi să mergem la Curtea Constituțională să cerem scoaterea PSRM în afara legii

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian declară că ultimele acțiuni ale reprezentanților Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) sunt o dovadă a uzurpării puterii. „Iar cu acest fapt – putem bine-mersi să mergem la Curtea Constituțională să cerem scoaterea PSRM în afara legii”, a evidențiat parlamentarul, informează OFICIAL.

„Încă o fantasmagorie juridică de la PSRM. Aceștia vor sa anuleze hotărârea prin care au numit-o pe Domnica Manole în calitate de judecător constituțional. Este o altă decizie care nu produce efect juridic de încetare a mandatului judecătorului de la Curtea Constituțională. Aceștia sunt inamovibili și unica metodă prin care care aceștia pot fi demiși este fie din proprie inițiativă, sau printr-o hotărâre a Curții Constituționale”, notează Marian, pe Facebook.

În acest fel, el spune că, această hotărâre însă poate servi ca dovadă a faptului că PSRM uzurpează puterea: „Putem bine-mersi să mergem la Curtea Constituțională să cerem scoaterea PSRM în afara legii”.

Mihaela Conovali

Share