PAS: Protestul organizat de opoziție a fost în susținerea unui sistem care nu a acționat în interesul cetățenilor

PAS: Protestul organizat de opoziție a fost în susținerea unui sistem care nu a acționat în interesul cetățenilor

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Vladimir Odnostalco, susține că protestul de duminică a fost unul pentru echitate și dreptate, iar deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Marcela Adam l-a calificat drept unul exclusiv politic, transmite OFICIAL.

În cadrul dezbaterilor publice de la agenția de presă IPN, Vladimir Odnostalco a menționat că până acum cetățenii nu au ieșit în susținerea Procurorului General.

„La noi în R. Moldova clasa politică și societatea civilă au fost învinovățiți de forțele politice de fiecare dată. Valuri de critică au fost tot timpul. Noi am urmărit duminică cum poporul a ieșit pentru Procurorul General, ceea ce nu a fost până acum în țară. Dacă lumea a ieșit pentru Procurorul General, atunci ziua nu a fost pierdută în zadar. La protest au venit oameni cinstiți. Ceea ce m-a mirat este că au venit oameni din teritoriu, credeam că vor veni doar din Chișinău. Au fost oameni din Drochia, Telenești și Nisporeni. Acest protest a fost unul al dreptății și echității. Stoianoglo a unit în jurul său oameni de diferite vârste, națiuni, preferințe politice”, a spus Odnostalco.

Deputatul PAS, Marcela Adam a spus că, atunci când protestele sunt organizate în interesele ascunse ale unor partide politice sau alte grupări, acestea trezesc semne de întrebări.

„Protestul a fost unul exclusiv politic organizat de opoziție în susținerea unui sistem care nu a acționat în interesul cetățenilor. Este pentru prima dată când CSP a dat curs sesizării venite de la un deputat. PAS în Parlament a venit cu inițiativa de modificare a Legii Procuraturii pentru evaluarea activității Procurorului General, aceasta a trezit anumite mișcări tectonice în politicul din Republica Moldova. Nu sunt sigură că a fost unul pentru echitate și dreptate. Ați protestat împotriva cui? Dacă să analizăm mesajele, acuzațiile,  împotriva cui au fost aduse s-au invocat anumite acțiuni care nu țin de acțiunile Președinției sau a deputaților. Noi avem informații că multă lume a fost adusă la protest contra plată. Noi credem că Stoianoglo trebuie să aibă parte de un proces echitabil. Noi le-am promis oamenilor că vom face dreptate, asta am făcut în Parlament, venim cu un pachet de legi pentru reforma justiției, mai departe organele de resort să-și facă treaba”, a spus Marcela Adam.

Cristina Parfeni

Share