PAS: Noi vom merge conform abordării noastre civilizate

PAS: Noi vom merge conform abordării noastre civilizate

Igor Grosu, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), președinte interimar al formațiunii, în cadrul unui briefing de presă, a declarat că, deși, Regulamentul Parlamentului prevede 10 zile pentru constituirea fracțiunilor, el a rugat respectuos membrii Parlamentului să se mobilizeze într-un timp mai scurt, până joi, 29 iulie, la ora 10:00, informează OFICIAL.

„Asta face parte din abordarea pe care noi am promis-o și am propus-o, să intrăm într-o albie a normalității. Am rugat să ne mobilizăm într-un timp mai scurt, de azi până joi să discutăm componența nominală a Biroului permanent, candidaturile pentru poziția de vicepreședinți, câți vicepreședinți, candidaturile la șefia comisiilor, secretarii și componența nominală a fiecărei comisii”, a declarat Grosu.

El a spus că, cu titlu de informare, a consultat această abordare cu membrii opoziției, cu cei de la socialiști și comuniști. „Ca de obicei, în maniera inconfundabilă au zis „Da, sigur așa și vom face!”, iar în ultimul moment s-au răzgândit. Noi vom merge conform abordării noastre civilizate, legaliste și vom parcurge pas cu pas toate procedurile legale de numire, alegere a organelor de conducere a Parlamentului”, a precizat Grosu.

Referitor la faptul dacă în cadrul fracțiunii PAS a fost luată decizia cine va conduce Parlamentul, Grosu a spus: „Dacă voi spune că nu este o decizie nu va fi corect, mai corect este să spun că vom face acest anunț joi, în plenul ședinței Parlamentului”.

 Cristina Jicol

 

Share