PAS din CMC: Ne asumăm deblocarea bugetului municipiului Chișinău

PAS din CMC: Ne asumăm deblocarea bugetului municipiului Chișinău

Fracțiunea PAS a declarat că își asumă deblocarea bugetului municipiului Chișinău, îmbunătățirea și ajustarea lui conform nevoilor locuitorilor, după ce „într-un final, primarul general Ion Ceban a venit la discuții cu fracțiunea PAS. Majoritatea solicitărilor înaintate de fracțiunea PAS au fost acceptate” – a anunțat Zinaida Popa, șefa fracțiunii PAS din Consiliul Municipal Chișinău, informează OFICIAL.

În context, Zinaida Popa a declarat:

„Am obținut să fie finanțate grupele cu program prelungit din bugetul municipal Chișinău. Așa am considerat dintotdeauna, așa este corect, ca Primăria Chișinău să asigure acest serviciu pentru ce peste 39.000 de copii.

Am obținut mărirea bugetului pentru suburbii cu 50 de milioane de lei.

Cu 50 milioane de lei mai mult va fi alocat pentru curțile de bloc din sectoarele Chișinăului, bani care vor fi repartizați egal pentru fiecare sector.

Am obținut 30 de milioane de lei în buget pentru Planul Urbanistic General.

Am obținut 25 de milioane de lei pentru revitalizarea centrului istoric. Zona centrală, adică nucleul Chișinăului trebuie să aibă o atenție mai mare. De exemplu, cum ar fi str. 31 august, care este încă nereparată. De aceea, vom crea un fond nou, de care nu a mai avut Chișinăul. Un fond de revitalizare a centrului istoric, inclusiv proiectări, studii, expertize și cofinanțări”.

„PAS este responsabil în fața chișinăuienilor și își asumă deblocarea bugetului mun. Chișinău, îmbunătățirea și ajustarea lui conform nevoilor locuitorilor.

Suntem gata să continuăm astăzi ședința, pentru a le oferi chișinăuienilor ceea ce au așteptat 7 luni de zile”, a conchis politiciana.

Share