PAS, cu un nou proiect: Hărțuirea sexuală e o realitate în societatea noastră

PAS, cu un nou proiect: Hărțuirea sexuală e o realitate în societatea noastră

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), alături de mai multe colege din fracțiunea parlamentară, a anunțat că se alătură campaniei „Împreună spunem „NU” hărțuirii sexuale”, informează OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, deputatul Angela Munteanu-Pojoga a menționat că, în context, va înregistra astăzi un proiect de lege pentru modificarea a opt acte legislative care să contribuite la prevenirea și contracararea fenomenului de hărțuire sexuală, care este „o realitate în societatea noastră”.

Potrivit spuselor sale, fiecare a cincea femeie din țara noastră este supusă unor forme subtile de hărțuire sexuală la locul de muncă.

Deputatul a constatat că, cadrul normativ al Republicii Moldova în acest domeniu nu e clar și nici complex, de aceea sunt necesare modificări.

„Prevederile proiectului propus de noi vor include și atragerea la răspundere contravențională a angajatorilor, în cazuri de hărțuire sexuală, dacă nu au luat măsuri de prevenire, examinare și intervenție”, a menționat ea.

Angela Pojoga-Munteanu a mai spus că proiectul dat este unul foarte necesar și prevede și o aliniere la standardele internaționale din acest domeniu.

Cristina Gurez

Share