Partidul „Voința Poporului”: „Aceste alegeri au demonstrat că alegătorii sunt în căutarea unei noi forțe politice”

Partidul „Voința Poporului”: „Aceste alegeri au demonstrat că alegătorii sunt în căutarea unei noi forțe politice”

Partidul „Voința Poporului”, în cadrul unei conferințe de presă, a analizat rezultatele alegerilor din turul II din municipiul Chișinău, informează Oficial.

Președintele partidului, Ștefan Urîtu, a comunicat mai multe detalii cu privire la poziția partidului.

„Aceste alegeri au demonstrat că alegătorii sunt în căutarea unei noi forțe politice. Absența la urnele de vot și modul în care s-au manifestat alegătorii, vorbește despre ceea, că oamenii sunt în așteptarea unei noi forțe politice, iar această forță politică este acum în fața dumneavoastră. Cu regret, în ultimii ani, în mod sistematic a fost neglijată voința poporului, astfel oamenii votau una și la putere veneau alții. Banii contează cel mai mult, se dau cadouri electorale, se fură bani din bugetul statului și după aceasta ajung la putere. În acest tur de scrutin, partidul nu poate să-și expună poziția cu referire la unul sau altul, aceasta trebuie să o facă alegătorul. Partidul nostru se pregătește de parlamentare”, a declarat el.

Vicepreședintele partidului Ion Levința a vorbit despre cauzele prezenței slabe la vot. „Ieșirea slabă la vot este marcată de careva pricini fundamentale. Dacă ne uităm, de când s-a destrămat Uniunea Sovietică la putere au venit partide politice, care, practic, în fruntea lor au fost cei care au avut interese personale. Partidul Voința Poporului este un partid de alternativă la toate aceste partide și reprezintă toate păturile sociale”, a menționat Levința.

Secretarul general al partidului, Iurie Scobiolă, a comunicat despre unele eșecuri produse, ca urmare a alegerilor din turul I. „Miza guvernării nu s-a realizat, guvernarea a eșuat la alegerile locale din municipiul Chișinău. Sperăm că în turul 2, cetățenii vor vota cu rațiunea”, a menționat el.

Mihaela Conovali

Share