Ion Ceban: Andrei Năstase nu a venit pentru că nu poate confirma și nu are dovezi pentru nici o acuzație adresată mie și PSRM

Ion Ceban: Andrei Năstase nu a venit pentru că nu poate confirma și nu are dovezi pentru nici o acuzație adresată mie și PSRM

Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a venit astăzi, la ora 12.00, la Arcul de Triumf, acolo unde urmau să aibă loc dezbaterile publice cu contracandidatul său, Andrei Năstase, candidatul al Platformei Demnitate și Adevăr, care nu s-a prezentat.

Ion Ceban a spus că îl așteaptă pe Andrei Năstase ca să discute despre problemele din municipiu.

„Îl mai așteptăm pe Andrei, sper că va da dovadă de curaj și va veni. Agenda nu este nicidecum o scuză. Aceasta e o discuție publică, poate să vină toată mass-media, poate veni orice jurnalist, orice persoană. Andrei, vin-o, nu-ți fie frică, doar vom dezbate subiectele legate de municipalitate”, a declarat socialistul în debut.

Politicianul a spus că Andrei Năstase nu a venit pentru că nu poate confirma și nu are dovezi pentru nici o acuzație adresată lui și Partidului Socialiștilor. „Nici una nu poate fi probată, nici măcar un exemplu nu poate aduce de ce ne învinuiește. Eu te aștept să dezbatem la propriu și fiecare trebuie să răspundă de cuvintele sale. Îți amintesc, nici tu, nici Platforma DA nu a venit cu vreo propunere concretă pentru Primărie în 2018”, a mai spus candidatul PSRM.

Totodată, Ion Ceban s-a referit la subiectul propus pentru dezbaterea de astăzi – lupta contra corupției și a spus ce și-a propus să facă în funcția de primar în acest sens. „Vom implementa ghișeul unic, vom trece la achiziții publice electronică, transmiterea on-line a tuturor ședințelor, publicarea tuturor deciziilor și rapoartelor. Chiar din prima săptămână voi obliga toate subdiviziunile să treacă la achiziții electronice măcar pentru contractele de valoare mică”, a declarat Ceban, enumerând și alte acțiuni.

Candidatul a venit și cu un apel către locuitorii municipiului. „Este important că lumea nu s-a unit pentru ceva bun, ci – împotriva chișinăuienilor. Nu am văzut nici un program, nici argument, nu am văzut nici o persoană competentă la dezbateri, din partea Platformei DA. A candidat la Primărie ca să aibă trambulină pentru parlamentare.

Stimați prieteni, eu am plecat din Parlament ca să mă dedic activității în municipiu. Am reușit mai multe lucruri, la unele mai lucrăm. Direct sau indirect, am obținut demisia lui Dorin Chirtoacă. Vă asigur că primăria va fi foarte deschisă în toate”, a declarat socialistul.

Ion Ceban a reiterat că e dispus să participe la dezbateri în fiecare zi și în altă parte, dacă Andrei Năstase va dori așa, și va răspunde la orice fel de întrebări.

Mihaela Rotari

Share