Partidul „Șor”: Solicitarea către Curtea Constituțională nu are nici o logică juridică și nici un temei legal

Partidul „Șor”: Solicitarea către Curtea Constituțională nu are nici o logică juridică și nici un temei legal

Partidul „Șor” a venit cu o reacție la intenția Platformei DA de a merge la Curtea Constituțională pe subiectul exercitării controlului de constituționalitate a formațiunii, transmite OFICIAL.

Partidul „Șor” menționează că, acest lucru este o absurditate de dimensiuni uriașe.

„Asistăm la un atac concertat, prin care se încearcă împiedicarea Partidului „ȘOR” de a participa la alegeri. Oponenții noștri sunt deranjați de faptul că, în pofida criticilor și denigrărilor constante, ne bucurăm de popularitate în rândul alegătorilor, iar toate sondajele ne plasează pe locul trei la capitolul încredere în societate. Este o absurditate juridică de dimensiuni uriașe. Nicăieri în lume nu s-a mai văzut ca un partid politic să fie scos în afara legii, în baza unor insinuări și supoziții, fără să existe probe concludente care să-l încrimineze și fără o decizie definitivă a instanței de judecată. Este o acțiune abuzivă, care încalcă flagrant dreptul oamenilor la asociere, dreptul la alegere și libertatea de opinie și atentează la principiul reprezentativității și pluripartitismului”, menționează Partidul „Șor”.

Formațiunea afirmă că astfel, Andrei Năstase, liderul Platformei DA, încearcă să-și reabiliteze imaginea publică.

„Această solicitare către Curtea Constituțională nu are nici o logică juridică și nici un temei legal. De aceea, este sortită eșecului din start. Înțelegem frustrarea acestui măscărici isteric. E clar că nu poate trece peste umilința de a vedea că toate sondajele nu-i dau nicio șansă de a accede în următorul Parlament și se agăța de orice aberație pentru a ieși în evidență. Nu învie morții politici, domnule Năstase. Ți-ai pus cruce demult pe cariera ta politică și orice încercare de a mai salva ceva din imaginea ta este nulă. Ți-ai distrus partidul într-un mod magistral, fiind folosit, după care aruncat ca o pereche de pantofi vechi de către toți partenerii tăi politici. Nu te mai crede nimeni. N-ai nicio șansă. Luați-i cineva diploma de jurist a lui Plângău pentru că profanează această meserie și insultă într-un mod vulgar întreaga breaslă”, spune Partidul „Șor”.

Cristina Parfeni

Share