Partidul Șor: Partidul de guvernare pregătește percheziții la reprezentanții conducerii formațiunii

Partidul Șor: Partidul de guvernare pregătește percheziții la reprezentanții conducerii formațiunii

Maia Sandu și membrii partidului de guvernământ s-au speriat de protestul de amploare din 19 iunie, organizat de mișcarea civică „O viață nouă”, în Piața Marii Adunări Naționale, și, fiind în panică, pregătesc percheziții la reprezentanții din conducerea Partidului „ȘOR”. Decizia a fost luată după numeroase și nereușite încercări de a convinge echipa lui Ilan Șor să renunțe la proteste și critici la adresa actualului regim. Despre asta a anunțat liderul Partidului „ȘOR”, într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook. Potrivit lui Șor, la indicațiile directe ale conducerii PAS și Maiei Sandu, instituțiile de drept, inclusiv Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, precum și Centrul Național Anticorupție pregătesc o amplă campanie de discreditare a Partidul „ȘOR”.

„Faptul că în Moldova nu există democrație, ne-am convins cu toții, la alegerile de la Bălți. Ne-am convins că guvernarea nu le oferă oamenilor dreptul de a alege, acesta fiind un drept democratic de bază. Actualul regim are nevoie ca autoritățile locale să fie numite cele care fac ce li se spune. Dar și asta va trece. Este știut faptul că în Moldova sunt deschise dosare penale politice unul după altul, iar opoziția este supusă în fiecare zi la cele mai severe presiuni, dar ceea ce se întâmplă în prezent depășește deja toate limitele și demonstrează că în țara noastră a fost instituit un regim totalitar, care scuipă pe orice regulă și lege”, a adăugat Ilan Șor.

Ilan Șor a mai menționat că actualul regim înțelege că Partidul „ȘOR” poate mobiliza și aduna un număr foarte mare de oameni pentru proteste, așa cum s-a întâmplat pe 19 iunie, când aproximativ 40 de mii de cetățeni s-au strâns în centrul Chișinăului.

„Actuala guvernare și-a dat seama că următoarea manifestație de acest gen ar putea să se încheie prost pentru ei și a decis să acționeze de pe acum. Așadar, imediat după data de 19 iunie, reprezentanți din conducerea PAS mi-au transmis, prin intermediul reprezentanților din conducerea Partidului „ȘOR”, că dacă formațiunea pe care o conduc nu încetează să susțină protestele și să critice actuala putere, la adresa Partidului „ȘOR” va fi aplicată bâta întregii administrații a actualei guvernări, mai exact, SIS, Procuratura, Centrul Național Anticorupție, MAI și toate celelalte instituții capturate”, a mai declarat liderul Partidului „ȘOR”.

În același timp, Ilan Șor a menționat că el și echipa sa nu vor da înapoi și nu vor renunța la proteste și la apărarea intereselor cetățenilor dezamăgiți.

„Am răspuns clar: nu vom trăda interesele oamenilor. Pentru mine și membrii echipei mele, acest lucru este foarte important, de aceea nu trebuie să ne speriați. Nu trebui nici să ne șantajați: am demonstrat că suntem în stare să ripostăm”, a afirmat Ilan Șor.

Reamintim că, recent, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a făcut o declarație dură la adresa PAS și a susținătorilor partidului de guvernământ, pentru că au criticat și umilit protestatarii care au participat la manifestația din 19 iunie, din Piața Marii Adunări Naționale. Mai exact, Ilan Șor a declarat că dacă autoritățile nu-i vor auzi pe oameni acum, data viitoare vor fi sute de mii, iar el și echipa sa îi vor susține.

Share