Partidul ȘOR își consolidează poziția a treia în sondaje

Partidul ȘOR își consolidează poziția a treia în sondaje

În caz de anticipate, Partidul ȘOR va fi a treia forță din Parlament Partidul politic ȘOR își menține poziția a treia în topul partidelor în care cetățenii au cea mai mare încredere. Un nou sondaj de opinie, realizat de compania iData, arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, formațiunea condusă de Ilan Șor ar acumula aproape 11 la sută din voturi.

Pe prima poziție se află PAS, cu un procentaj de aproape 38 la sută, urmat de PSRM – cu 32,8%. De asemenea, în parlament ar mai trece și formațiunea Partidul Nostru, condusă de Renato Usatîi, care ar acumula puțin peste 5 la sută, adică la limita pragului electoral. Celelalte partide ar rămâne în afara legislativului.

Exprimată în mandate de parlamentar, situația în legislativ ar arăta în felul următor: PAS – 44 de deputați, PSRM – 38, PP ȘOR – 13 și PN – 6.

Studiul a fost realizat în perioada 15 – 31 ianuarie 2021, pe un eșantion de 1264 de persoane, și este reprezentativ pentru toată populația cu drept de vot din Republica Moldova. Marja de eroare este de +/- 2,7 la sută.

Doina Secrieru

Share