Partidul „ȘOR”, despre măsurile anti-pandemice: „Guvernul a impus restricții, fără să le ofere oamenilor nimic în schimb”

Partidul „ȘOR”, despre măsurile anti-pandemice: „Guvernul a impus restricții, fără să le ofere oamenilor nimic în schimb”

Partidul „ȘOR” și Platforma „Pentru Moldova” au lansat critici dure la adresa Guvernului și Președinției și cer să fie luate măsuri urgente pentru depășirea crizei economice și pandemice. Într-un briefing de presă susținut la Parlament, deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a acuzat autoritățile că au impus restricții dure, ineficiente, care au pus economia pe brânci, iar pe oameni i-au împins la limita sărăciei și a răbdării.

„Nimic nu are logică, nimic nu are finalitate practică, toate deciziile de până acum au fost pentru bifă, niște improvizații jalnice, care nu au nicio legătură cu realitatea. Nimeni nu poate răspunde clar cum vor schimba aceste restricții pandemice situația în bine, dar, cel mai important, cum vor fi ele respectate. Scufundăm economia într-o zonă și mai tenebră și forțăm oamenii să caute căi ilegale pentru a putea supraviețui. Noi ce facem, cât ne mai batem joc de ei?”, a declarat Tauber.

Tauber a vorbit și despre protestele transportatorilor și ale comercianților, care sunt indignați de atitudinea autorităților. Ea a spus că oamenii sunt disperați, se simt abandonați de autorități, care nu au făcut decât să se spele pe mâini, au impus restricții fără să le ofere nimic în schimb.

„Încerc să înțeleg care-i logica să limitezi activitatea piețelor, în timp ce lași magazinele deschise. Păi cu cât mai puține alternative există, cu atât mai mult crește aglomerația. Lași o mulțime de oameni fără puțina lor sursă de venit. Ei ce fac? Din ce se mai întrețin? Aceeași situație e și în cazul transportatorilor. Ei și așa sunt la limită. Mulți au abandonat această afacere, pentru că lucrau în pierdere, au credite la bănci, sunt plini de datorii. I-ați adus la limita disperării. De cei din domeniul HoReCa nici nu mai vorbim. Mai mare bătaie de joc nu găsești. Noi putem lăsa economia să respire, iar oamenilor să le oferim posibilitatea să lucreze. Ceea ce spun acum nu este o utopie, acest lucru este posibil. Am demonstrat-o la Orhei, unde Comisia Raională Extraordinară de Sănătate Publică a deschis piețele din raion. Evident, ele vor activa în regim special, cu respectarea măsurilor anti-pandemice”, a adăugat Tauber.

Deputatul Partidului „ȘOR” a mai spus că, indiferent pe ce parte a baricadelor sunt partidele din Parlament, deputații au fost aleși de oameni ca să le rezolve problemele.

„Am primit voturi legitime, reale, date de oamenii reali, cu probleme la fel de reale. Prețurile cresc, nemulțumirea crește, pandemia se agravează, oamenii mor, Ministerul Sănătății ne hrănește cu promisiuni, Guvernul strălucește prin absență, iar Președinția are un singur scop, să sporească numărul mandatelor partidului care au propulsat-o pe Maia Sandu în fotoliul de președinte. Mai departe, măcar și potopul. Zilnic, auzim doar istericale, lamentări și mofturi. Ce vină poartă oamenii că s-a ajuns în această criză? Cine și ce la va spune moldovenilor când nu vor mai fi bani de pensii și salarii. Oamenii trebuie să aibă alternativă, să nu fie lăsați de izbeliște”, a adăugat deputatul.

În final, parlamentarul Marina Tauber a propus ca oamenii să fie trimiși în șomaj tehnic și să le fie asigurat traiul. „Dacă vreți să-i ajutați pe oameni, asumați-vă, dați-le bani în fiecare lună și nu vă mai jucați atâta cu viețile lor. Dacă nu puteți, lăsați-i să muncească și să-și hrănească familiile”, a mai declarat deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber.

Doina Secrieru

Share