Bașcanul Găgăuziei i-a solicitat Președintelui Erdogan să contribuie la obținerea vaccinului COVID-19 pentru Republica Moldova

Bașcanul Găgăuziei i-a solicitat Președintelui Erdogan să contribuie la obținerea vaccinului COVID-19 pentru Republica Moldova

Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan a primit-o pe Irina Vlah, Bașcanul Găgăuziei, informează OFICIAL.

În cadrul discuției au abordat mai multe subiecte socio-economice, au discutat situația politică din Moldova și problema combaterii epidemiei.

Președintele Turciei s-a interesat de implementarea proiectelor socio-economice, implementate pe teritoriul autonomiei cu sprijinul Guvernului Turciei.

Bașcanul Găgăuziei i-a solicitat Președintelui Erdogan să contribuie la obținerea vaccinului COVID-19 pentru Republica Moldova.

Președintele Turciei și-a exprimat disponibilitatea de a susține țara noastră în lupta împotriva epidemiei COVID-19 și de a oferi un lot de vaccin.

Irina Vlah l-a informat pe Președintele Erdogan despre implementarea celor mai mari proiecte de infrastructură din Găgăuzia, realizate cu sprijinul Turciei – construcția complexului sportiv multifuncțional, alimentarea cu apă a Vulcăneștiului, pregătirea pentru construcția Colegiului Industrial.

Bașcanul și-a exprimat recunoștința față de Excelența Sa pentru sprijinul deplin și contribuția enormă la dezvoltarea socio-economică a Găgăuziei.

La întrevederea cu Președintele Republicii Turcia au participat Ministrul Afacerilor Externe al Turciei, Domnul Mevlut Çavușoglu și Ambasadorul Republicii Moldova în Turcia, domnul Dumitru Kroitor.

Cristina Gurez

Share